AUTOMOBILE RECHEMATE ÎN FABRICĂ! Mașinii electrice îi cade pedala de accelerație

368
AUTOMOBILE RECHEMATE ÎN FABRICĂ! Mașinii electrice îi cade pedala de accelerație - tesla-cybertruck-1713620000.jpeg
Tesla recheamă 3.878 de vehicule Cybertruck, pentru a repara o pedală de acceleraţie care s-ar putea desprinde şi bloca în ornamentele interioare, a anunţat vineri Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA.

Blocarea pedalei de acceleraţie ar putea determina vehiculul să accelereze neintenţionat, crescând riscul unui accident, a declarat autoritatea de reglementare a siguranţei auto într-o notificare, transmite Reuters și news.ro.

Tesla a început livrările camionului său electric Cybertruck la sfârşitul anului trecut, după o întârziere de doi ani din cauza problemelor de producţie şi a constrângerilor de aprovizionare cu baterii.

Acţiunile companiei au scăzut vineri cu aproape 3% continuând seria de pierderi consemnată oe parcursul a cinci sesiuni, în care acţiunile au pierdut aproximativ 14%.

Tesla va înlocui sau repara gratuit ansamblul pedalei de acceleraţie, iar proprietarii vor fi anunţaţi prin scrisori trimise lor prin poştă, în iunie, a spus NHTSA.

În primul trimestru al anului 2024, producătorul de vehicule electrice a avut trei rechemări care au afectat aproximativ 2,4 milioane de vehicule, potrivit unui raport al firmei de management al retragerii BizzyCar.

Cu toate acestea, majoritatea problemelor legate de rechemarile Tesla sunt de obicei rezolvate prin actualizări de software over-the-air.

În februarie, Tesla a rechemat aproximativ 2,2 milioane de vehicule în Statele Unite din cauza unei dimensiuni incorecte a fontului de pe luminile de avertizare, iar autorităţile de reglementare din SUA şi-au actualizat investigaţia privind vehiculele companiei pentru pierderea servodirecţiei la statutul de analiză tehnică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3211 secunde