Autorităţile europene vor să pună în circulație "paşaportul verde" înaintea vacanţei de vară

302
Autorităţile europene vor să pună în circulație

Articole recomandate

Autorităţile europene vor să pună în circulație "paşaportul verde", un certificat sanitar, înaintea vacanţei de vară, pentru a facilita călătoriile în interiorul UE, a declarat duminică Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, informează AFP, potrivit Agerpres. Documentul va conține informațiile posesorului legate de COVID: dacă a fost vaccinat, dacă a trecut prin boală, dacă are test făcut și rezultatul acestuia. 


"Va fi sub format electronic, sau pe hârtie", pentru a respecta dorinţa celor care nu "doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor, acesta este dreptul lor", a afirmat comisarul european. Echipat cu un cod QR, gratuit, certificatul va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză și "va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene", a mai detaliat Breton.


Acest certificat, pentru care ar urma să fie prezentată miercuri o propunere finală, va conţine informaţii care "vor indica faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, sau că s-a vindecat, sau că a primit un rezultat negativ la test", a precizat Thierry Breton într-o întâlnire cu presa.


"Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie" a precizat Thierry Breton, apreciind că este primordial "să face totul pentru a proteja sezonul turistic".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5962 secunde