Autostradă închisă din cauza viscolului

291
Autostradă închisă din cauza viscolului - zapadaautostrada-1354987914.jpg
Autostrada Arad-Timișoara este închisă, sâmbătă seară, din cauza viscolului, reprezentanții Poliției afirmând că măsura, care a fost luată la ora 17.30, va fi valabilă până la ora 20.30, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Autostrada Arad-Timișoara a fost închisă începând cu ora 17.30 și va fi deschisă după trei ore, în acest interval drumarii urmând să intervină pentru curățarea șoselei.

"Din cauza căderilor de zăpadă, circulația a fost îngreunată, motiv pentru care s-a luat măsura închiderii autostrăzii pentru urmatoarele trei ore. Au fost închise, de asemenea, intrările pe autostradă dinspre DN 68 și dinspre centura Timișoarei", precizează sursa citată.

De asemenea, tot din cauza zăpezii a fost restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe centura municipiului Arad, pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire.

În această seară, în județele Arad și Timiș ninge, iar stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară 5-6 centimetri.

Meteorologii au emis, ieri, două avertizări cod galben de ninsori și ploi, potrivit cărora precipitațiile vor afecta, începând de sâmbătă seară, Banatul, Crișana, Maramureșul, nordul Moldovei, Transilvania și Oltenia, urmând să se extindă, duminică, în toate regiunile.

Potrivit primei avertizări, valabilă de sâmbătă, ora 17.00, până duminică, la ora 8.00, vremea se va înrăutăți treptat în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte. În seara zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică va ninge în Banat, Crișana, apoi și în Maramureș și nordul Moldovei, iar în Transilvania și Oltenia vor fi precipitații mixte. În zona montană și în Banat, cantitățile de precipitații vor depăși local 25 de litri pe metru pătrat și izolat 50 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări în sudul și sud-estul țării, dar mai ales la munte și în sudul Banatului, unde va viscoli ninsoarea.

A doua avertizare cod galben este valabilă duminică, între orele 8.00 și 20.00, fiind anunțate precipitații în toate regiunile. Astfel, va ninge în Banat, Crișana, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și în zona montană, vor fi precipitații mixte în Transilvania și Oltenia, iar în Muntenia și Dobrogea va ploua. Cantitățile de precipitații vor depăși 25-30 de litri pe metru pătrat în Carpații Orientali și Meridionali și în Moldova.

Tot duminică, în special în prima parte a zilei, vântul va avea intensificări, iar în Crișana, Banat și la munte va viscoli ninsoarea. În Dobrogea, dar și în sudul Olteniei și al Munteniei, inclusiv în municipiul București, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie.

Directorul ANM preciza, la videoconferința cu prefecții și autoritățile locale, că duminică seară este posibil să fie prelungită atenționarea meteo, dar numai pentru partea de est a țării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Tot timpul se ciondănesc mașinile aici!"
Pagina a fost generata in 0.2335 secunde