Avalanșă de mașini de lux furate, la Constanța

1778
Mai multe mașini de lux furate din străinătate au fost descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni la punctele de trecere a frontierei din județul Constanța.
Un autoturism marca Volvo furat din Slovacia, în 2009, a fost reținut de polițiștii de frontieră de la Vama Veche.
Oamenii legii spun că doi cetățeni din Mangalia, care călătoreau spre Bulgaria cu un autoturism marca Volvo S80, au prezentat documente de călătorie ce au ridicat suspiciuni polițiștilor de frontieră.
Certificatul de înmatriculare al mașinii (care avea plăcuțe de București) părea la prima vedere a fi modificat, fapt pentru care polițiștii de frontieră au făcut verificări în bazele de date europene. În urma acestor demersuri, a fost primită confirmarea că autoturismul Volvo a fost furat din Solvacia, în 2009.
Mașina a fost reținută în vederea continuării cercetărilor, iar șoferului mașinii, Giumali Ghiulaidin, care s-a declarat și proprietar, i-a fost întocmit dosar penal pentru comite-rea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și complicitate la furt.
George Țurcaș, de 25 de ani, din Județul Prahova, a fost depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, la volanul unui autoturism marca BMW care fusese furat din Germania la finele lui 2008. Polițiștii de frontieră spun că tânărul voia să meargă în Bulgaria. În urma consultării bazelor de date Interpol și SINS s-a confirmat însă că autoturismul fusese furat din Germania încă de la sfârșitul anului 2008.
Polițiștii de frontieră au dispus indisponibilizarea mașinii și au întocmit dosar penal pe numele lui Țurcaș. De asemenea, ei au transmis descoperirea semnalării de furt către autoritățile emitente, prin biroul național SIRENE.
Ianoș Gabor, de 34 de ani, din Mureș, care călătorea spre Bulgaria cu un autoturism marca Mercedes Vito 110 D, cu numere de Ungaria, a fost oprit din drumul său de polițiștii de frontieră de la Ostrov.
Oamenii legii au constatat că actul de vânzare-cumpărare al mașinii prezentat de șofer ridica suspiciuni asupra autenticității.
În urma verificărilor efectuate, inclusiv în bazele de date europene, s-a constatat că autoturismul era furat din Ungaria din 2009, iar Gabor a întocmit el însuși actul de vânzare-cumpărare.
Polițiștii de frontieră au luat măsurile legale ce se impuneau, respectiv indisponibilizarea autoturismului și întocmirea de dosar penal lui Ianoș Gabor pentru complicitate la furt și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2152 secunde