AVERTISMENT DE LA SRI! Cei care folosesc sistemul de operare Android, în pericol!

994
1
AVERTISMENT DE LA SRI! Cei care folosesc sistemul de operare Android, în pericol! - sri-1447930340.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții SRI au explicat că în urma unei analize care a fost prezentată la workshop-ul CJS Mobile Security s-a stabilit că mobile vizate de amenințările informatice sunt cele pe care rulează sistemul de operare Android. Cei de la SRI ne dau câteva sfaturi pentru a nu cădea printer victime și pentru a naviga în siguranță pe internet fără a fi compromiși. 


"Folosește programe cu licență și evită-le pe cele tip sharing.
Asigură-te că ai actualizat sistemul de operare.
Folosește pentru navigare un browser ce beneficiază de actualizări și asigură-te că acestea sunt aplicate imediat ce devin disponibile.


Dacă browserul permite utilizarea de plugin-uri, asigură-te că acestea sunt de încredere.
Folosește o soluție antivirus actualizată zilnic. Mulți producători de programe anti-virus oferă versiuni gratuite ale acestora. Efectuează scanări periodice ale sistemului pentru a identifica posibile fișiere cu potențial malițios.
Setează sistemul de operare astfel încât acesta să afișeze extensiile fișierelor, pentru a observa adevărata lor extensie. Distribuitorii de aplicații malițioase modifică adeseori extensia acestora pentru a convinge utilizatorii să ruleze fișiere executabile.
Accesează site-uri de încredere. Există o serie de plugin-uri ale browserelor care acordă un calificativ de încredere site-urilor vizitate.


Nu accesa link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informațiilor personale. Entitățile legitime nu îți vor cere niciodată să furnizezi sau să verifici informații sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul.
Nu deschide atașamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuți.
Link-urile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Pentru a vedea adevărata resursă URL ce se ascunde în spatele unui link, ține pointerul mouse-ului deasupra link-ului și vei observa, de obicei în partea stângă-jos a ferestrei, link-ul real.
Nu rula programe a căror origine nu poate fi verificată.
Fii întotdeauna sceptic când primești o ofertă ce sună foarte tentant. Multe tehnici de phishing încearcă să te păcălească în a oferi date personale.
Prima regulă a navigatului pe Internet este să rămâi cât mai anonim posibil. Aceasta înseamnă să nu faci publice informațiile personale (numele complet, adresa, numărul de telefon, CNP-ul, parole, nume ale membrilor de familie, numere de cărți de credit). Majoritatea oamenilor și companiilor credibile nu îți vor cere să le comunici astfel de date pe Internet.


Gândește-te cu atenție înainte de a-ți crea o adresă de e-mail sau un nume de utilizator. Experții web recomandă folosirea unei combinații de litere și cifre și să nu incluzi detalii care să permită identificarea sexului.


Atunci când te alături comunităților online, precum Facebook, Twitter etc., fii cât se poate de discret. Datele personale și pozele postate în mediul virtual s-ar putea să fie folosite împotriva ta. Oricine îți poate vizualiza profilul de pe rețelele de socializare online, pentru a culege informații pe care le-ar putea folosi ulterior spre a-ți provoca diverse neplăceri.
Asigură-te că aplicațiile Facebook acceptate sunt de încredere.


Evită pe cât posibil căutările riscante, deoarece rezultatele căutărilor voastre ar putea conține link-uri către site-uri ce găzduiesc conținut malițios. Aceste site-uri pot instala aplicații malițioase de tip spyware, viruși etc. Dacă folosești aplicații de partajare a fișierelor, este foarte probabil să descarci un virus în loc de fișierul audio sau video pe care dorești să îl preiei.


Urmărește indiciile unor măsuri de securitate. Site-urile securizate folosesc "https://" în cadrul adreselor web, litera "s" semnificând faptul că datele trimise și primite către/de la site-ul respectiv sunt protejate prin criptare. Niciodată să nu furnizezi informații personale pe un site web ce are adresa web prefixată cu "http://".


Evită utilizarea rețelelor wi-fi publice pentru operațiuni bancare, comerț on-line sau afaceri personale.
Dezactivează opțiunea Bluetooth atunci când nu o folosești".


Comentează știrea

Daniel
19 noiembrie 2015
Si legatura cu Android este....

Titlul articolului nu are absolut nici o legatura cu continutul lui! Prezentati reguli de baza in securizarea datelor personale in mare parte aplicabile doar pe sisteme de operare Microsoft Windows...reguli cunoscute de cel putin 10 ani. E adevarat ca in ultima perioada de timp foarte multa lume complet atehnica are acces la computere si Internet ceea ce este imbucurator (in General)...dar aceleasi persoane detin foarte probabil un Telefon mobil cu sistem de operare Android si ii speriati degeaba.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Martie 2015
Stire din Economie : Monedă din argint dedicată SRI
Pagina a fost generata in 0.5018 secunde