Aviația Română participă la operațiunile Poseidon din Grecia

230
Aviația Română participă la operațiunile Poseidon din Grecia - frontex-1344506826.jpg
O delegație a Inspectoratului General de Aviație participă, în perioada 9 - 15 august, în Grecia, pentru a participa la activitatea de evaluare a rezultatelor Operațiunii Comune Poseidon Land 2012, desfășurate, în perioada 9 - 15 iulie, sub egida FRONTEX.

Potrivit reprezentanților Ministerului Administrației și Internelor, colaborarea cu Agenția FRONTEX a început în anul 2010, când Inspectoratului General de Aviație i-a fost solicitată participarea în cadrul proiectului Rețeaua Europeană de Patrulare (EPN), participare concretizată prin implicarea în Operațiunea Comună EPN POSEIDON Sea 2010 din Grecia cu un total de 100 de ore de zbor.


Datorită misiunilor executate în mod corect și în deplină siguranță, piloții M.A.I. au fost solicitați să participe și la Operațiunea Comună RABIT 2010 din Grecia, unde au efectuat 200 de ore de zbor.

Ulterior, Aviația Română a participat la Operațiunea Comună EPN POSEIDON 2011 Sea din Grecia, cu un număr de 200 de ore de zbor efectuate, pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale la frontiera maritimă a Uniunii Europene.


Participarea la aceste misiuni constituie o oportunitate pentru piloții români de a acumula experiență de zbor în toate condițiile, precum și de a se acomoda cu modul de lucru coordonat al aeronavelor și navelor maritime în misiuni de descoperire și identificarea a elementelor de interes.


"Inspectoratul General de Aviație a demonstrat capacitatea României de a participa cu succes în cadrul inițiativei comune de securizare a frontierelor externe ale Uniunii Europene, prin programul de operațiuni comune European Patrol Network, organizat sub egida FRONTEX", se arată în comunicatul MAI.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3905 secunde