Avion folosit de contrabandişti, capturat la graniţa dintre România şi Moldova

209
Avion folosit de contrabandişti, capturat la graniţa dintre România şi Moldova - avion-1631601885.jpg
Un avion uşor, folosit de contrabandişti pentru a introduce ţigări în România, a fost reţinut de autorităţile din Moldova. Acesta avea ca destinaţie finală România, după ce decolase din Ucraina. Autorităţile moldovene au intervenit în baza unei informări privind survolarea ilegală a spaţiului aerian de către această aeronavă, anunţă Antena 3. 


Conform tvrmoldova.md, este vorba de o aeronavă tip AN-2, iar reţinerea s-a făcut în zona localităţii Hlinaia Mică, raionul Edineţ.


La faţa locului se află conducerea instituţiei de frontieră care se implică şi oferă tot suportul în măsurile de documentare a incidentului. Trei cetăţeni ai Ucrainei sunt reţinuţi.


Nu e prima dată când un avion de contrabandă pleacă din Ucraina spre România 
Un avion de contrabandă a fost lăsat să vină în România, fiind observat de polițiștii de frontieră din Suceava, cum intra pe teritoriul României, din Ucraina. Cei care au observat avionul au anunțat superiorii și autoritățile competente. Cu toate acestea, avionul de contrabandă a părăsit liber teritoriul României. În cele din urmă, a fost interceptat în Ucraina, după ce au fost anunțați de polițiștii de frontieră români. 


În Ucraina, aeronava a fost forțată să revină la sol cu ajutorul unui MiG-29. În comunicatul oficial al autorităților ucrainene, se vorbește despre contrabandă cu țigări, conform Antena 3. După ce au aterizat, contrabandiștii, patru la număr, au încercat să fugă cu o mașină care-i aștepta, dar au fost prinși la timp. Acest incident a avut loc la începutul lunii august. 


VEZI Un avion de contrabandă a ieșit din România așa cum a intrat. A fost oprit de ucraineni


Contrabanda cu ţigări, un fenomen de amploare la graniţă 
În aprilie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, după ce, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Remeți, județul Maramureș, au fost observate mai multe persoane care transportau în spate, de la malul râului Tisa spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.


”Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat baxurile și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea acestora, lucrătorii noștri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.


La fața locului, au fost descoperite 17 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, iar în imediata apropiere a acestora și un autoturism marca Volvo, înmatriculat în România. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu țigările la sediul instituției, unde, în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 8.249 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 96.500 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 24.650 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării verificărilor.


În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației. Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Vicovu de Sus și Valea Vișeului  au descoperit, tot ieri, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe colete cu țigări.” a arătat la acea vreme un comunicat de presă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3778 secunde