Avion Spartan, trimis pentru a stinge incendiul din Șvinița

129
Avion Spartan, trimis pentru a stinge incendiul din Șvinița - spart-1502027632.jpg

Articole recomandate

Incendiu de vegetație în Clisura Dunării. Ministerul Apărării Naționale intervine în stingerea incendiului de la Șvinița, în Mehedinți. Este pentru prima dată când militarii vor încerca să stingă flăcările cu apă aruncată de un avion de transport Spartan, de mari dimensiuni.



Aeronava are rezervoare auxiliare - pentru apă și le poate vărsa exact deasupra focarelor.

La Șvinița ard mocnit încă de duminică dimineață 3 hectare de litieră și coronament.

Angajații ISU au intervenit și cu elicopterul care a efectuat deja 4 aruncări cu apă dar degeaba.

Flăcările par de neoprit așa că autoritățile au cerut și ajutorul angajaților inspectoratelor pentru situații de urgență din Caraș-Severin și Dolj.

"O aeronavă C-27 J Spartan decolează pentru a participa la această misiune de stingere a unui incendiu de pădure cu risc foarte mare de propagare. E prima misiune reală de acest gen.(...) Avionul Spartan conține 6 containere a câte 1.000 de litri fiecare, la fiecare trecere", afirmă Florin Jipa, purtător de cuvânt MApN, potrivit Digi24.ro.

Echipajul este format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu — pilot și șef al echipajului, căpitanul Romeo Gîrz — copilot, căpitanul Daniel Motoroiu — copilot și maiștrii militari Maftei Țebrean, Gabriel Stancu și George Băltescu — loadmasteri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2597 secunde