Avocat constănțean, sub control judiciar, pentru trafic de influență

502
Avocat constănțean, sub control judiciar, pentru trafic de influență - avocat-1488481502.jpg
Procurorii DNA Constanța au dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 27 februarie până la data de 27 aprilie 2017, față de Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, la data de 7 decembrie 2016, Adrian Avram, în calitate de avocat și apărător ales al inculpatului Vasile Balaican, trimis în judecată pentru trafic de influență, l-a abordat pe Răzvan Dimoftache, inculpat în același dosar, căruia i-a propus o înțelegere frauduloasă, de natură a determina pronunțarea unei soluții favorabile ambilor inculpați.

Astfel, Adrian Avram i-a propus lui Răzvan Dimoftache să-și schimbe declarațiile date în fața procurorilor, în sensul de a declara în instanță că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Vasile Balaican nu reprezenta prețul traficării influenței, ci un împrumut anterior. Avram a crezut că, în condițiile în care ambii inculpați ar fi declarat că suma remisă repre-zintă un împrumut restituit, se puteau obține soluții de achitare.

Această precizare a fost făcută după ce Adrian Avram, practician al dreptului, a afirmat că a studiat dosarul și prevede că se va ajun-ge la condamnări. De asemenea, acesta a precizat expres că este necesar ca ambii inculpați să își însușească teza mincinoasă a împrumutului. Ulterior, în alte două rânduri, Adrian Avram i-a transmis expres lui Răzvan Dimoftache că este bine să își însușească apărarea formulată de Vasile Balaican, în sensul că banii dați acestuia din urmă au reprezentat un împrumut și nu prețul traficării influenței. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6262 secunde