Avocații vor plăti o taxă în fiecare lună

211
A fost aprobat Fondul de Solidaritate al Avocaților! Acesta se constituie din contribuțiile lunare obligatorii ale fiecărui avocat cu drept de exercitare a profesiei, în cuantum de cinci lei. 

Atât avocații stagiari, cât și avocații definitivi vor contribui cu aceeași sumă. Sumele de bani din care se constituie fondul vor fi încasate de barouri odată cu încasarea taxelor de barou și de uniune și vor fi evidențiate într-un cont unic național distinct. 

Fondul va fi utilizat în vederea acordării de ajutoare excepționale, pentru cazuri medicale grave, avocaților sau membrilor familiei aflați în întreținerea nemijlocită a acestora. Prin membrii ai familiei se înțeleg soțul, soția și copiii avocaților. Refuzul de a contribui la constituirea fondului cu suma lunară mai sus menționată constituie abatere disciplinară. 

Consiliul Baroului, din oficiu, sau la cererea Comisiei Permanente poate declanșa procedura antrenării răspunderii disciplinare a avocatului care refuză să plătească contribuția la Fondul de Solidaritate al Avocaților o perioadă de minim șase luni. Neplata contribuției la Fondul de Solidaritate al Avocaților atrage pierderea dreptului avocatului de a beneficia de ajutor din partea fondului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Prins beat la volan
Pagina a fost generata in 1.3468 secunde