Avocatul Gabriel Grigore, noul decan al Baroului Constanța

3814
Avocatul Gabriel Grigore, noul decan al Baroului Constanța - 6ceed97c551abb399b4fbe5432af9197.jpg
Avocații din Baroul Constanța și-au ales, sâmbătă, noua conducere. Aflat printre favoriții acestei curse, avocatul Gabriel Grigore a fost cel care a obținut cele mai multe voturi din partea colegilor - aproximativ 250. Deși multă lume se aștepta ca Apos-tol Armeanu, cel care a deținut funcția de prodecan în mandatul avocatului Ion Popescu, să obțină șefia Baroului, acesta nu a strâns decât în jur de 120 de voturi. Sorin Calafus a adunat 41 de voturi, Ionuț Calipetre, până în 40 de voturi, iar Doina Mazăre, între 40 și 50 de voturi.

Cine este avocatul Gabriel Grigore?
Gabriel Grigore s-a născut la data de 2 februarie 1967, în Constanța. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București, în 1991, ca șef de promoție. Este doctorand în Drept.
În anul 1992, a absolvit Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Magistraților și a debutat ca judecător stagiar la Judecătoria Sector 5 București. În scurt timp, a venit ca magistrat la Judecătoria Constanța, unde a funcționat până în 1997, timp în care a deținut, între anii 1995 - 1997, funcția de vice-președinte al acestei instanțe.
Din 1997, a trecut în avocatură, moment din care, până în prezent, a fost și este avocat coordonator și asociat în cadrul SC PA "Frangeti, Popescu&Grigore".
În 1991, a participat la seminarul internațional de la Varșovia cu lucrarea "Pluralismul în gândirea juridică", iar în 1992, la un stagiu de pregătire privitor la sistemul juridic comunitar la Stocholm - Suedia.
Din 1993 și până în prezent, este preparator, apoi asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța.
Este specializat în Dreptul Afacerilor, Drept Comercial, Drept Comunitar, Drept Civil, Fiscalitate Taxe și Impozite, Drept Maritim și Fluvial, Drept Administrativ, Dreptul Muncii și Conflicte de Muncă, Drept Penal.

Surprins plăcut de susținerea colegilor
Avocatul Gabriel Grigore a declarat, pentru "Cuget Liber", din noua postură de decan al Baroului Constanța: "În primul rând, am un sentiment de satisfacție să constat că sunt apreciat de colegi. În al doilea rând, vreau să spun că voi continua ce s-a început de fosta conducere și sunt sigur că voi avea o colaborare foarte bună cu cei 12 consilieri. Suntem o echipă tânără, astfel că vom gestiona treburile Baroului cât mai eficient".
Printre prioritățile noului decan se află rezolvarea problemei privind spațiul cu destinație de restaurant, de la subsolul clădirii Baroului. "Trebuie rezolvată problema privind sistemul de aerisire, iar apoi să selectăm din ofertele pe care le avem o firmă care să ocupe spațiul respectiv. O altă problemă stringentă este cea privind pregătirea pentru Congresul Avocaților, care va avea loc în luna iunie. Este un an electiv, prin urmare trebuie să ne desemnăm și noi candidații", ne-a declarat noul decan al Baroului Constanța, Gabriel Grigore.
Nu în ultimul rând, conducerea Baroului va continua activitățile privind pregătirea profesională a avocaților. În acest sens, avocatul Grigore ne-a declarat că se va lucra la ideea de a exista și la Constanța un centru pentru pregătirea profesională a avocaților. "Trebuie să vorbesc cu colegii mei și să vedem cine va vrea să facă, în primul rând, cursurile pentru formatori, pentru că doar ei pot susține mai departe prelegerile pentru ceilalți avocați", ne-a declarat avocatul Gabriel Grigore.

Iată care sunt consilierii din Baroul Constanța!
Avocații constănțeni și-au ales și colegii care vor fi consilieri în cadrul Baroului. Aceștia sunt Sonia Geagiu, Dan Frangeti, Marilena Marin, Radu Cîrligel, Ionuț Filip, Apostol Armeanu, Cristina Anghel, Doina Mazăre, Mihai Gabriel, Marilena Marin, Cătălin Filișan și Sorin Calaigii.
În zilele următoare, Consiliul se va aduna pentru a desemna prodecanul. Cel mai probabil, acesta va fi avocatul Sonia Geagiu, care, din câte se pare, a obținut numărul cel mare de voturi pentru funcția de consilier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3267 secunde