Avocatul Valeriu Adrian Mihai a fost pus în libertate

454
Avocatul Valeriu Adrian Mihai  a fost pus  în libertate - mihaivaleriuadrianavocat13504778-1351108924.jpg
Ieri, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au admis recursul declarat de avocatul constănțean Valeriu Adrian Mihai împotriva deciziei Curții de Apel București prin care se dispusese arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată și au luat împotriva acestuia doar măsura obligării de a nu părăsi țara. Decizia este definitivă.


Printre obligațiile care i-au fost impuse avocatului de către jude-cătorii de la ÎCCJ se află: să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliție de la domiciliu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu își schimbe locuința fără încuviințarea instanței care a dispus măsura; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme. De asemenea, instanța atrage atenția inculpatului Valeriu Adrian Mihai că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, se va lua față de acesta măsura arestării preventive.

În cursul săptămânii trecute, avocatul constănțean Adrian Valeriu Mihai a fost arestat pentru că, în perioada februarie 2011 - iunie 2012, ar fi pretins de la un denunțător (Silviu Corbeanu - fost polițist de frontieră, cu mai multe dosare pe rolul parchetelor sau instanțelor constănțene) 8.000 de euro din care a primit 2.500 de euro și acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, Valeriu Mihai ar fi promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunțătorul să beneficieze de înjumătățirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5821 secunde