Jocul "alarmă cu bombă" prinde contur printre minori

Concurs Băiatul care a anunțat un dispozitiv explozibil la spital a fost identificat de polițiști

456

Articole de la același autor

Încă un minor care a anunțat autoritățile de o alarmă cu bombă a fost identificat de polițiști, după ce, săptămâna trecută, o fată de 17 ani fusese descoperită că a telefonat și a anunțat amplasarea unui dispozitiv explozibil sub pretextul că a vrut să facă o glumă.

În seara zilei de 13 februarie, ora 20,48, dispeceratul IPJ Constanța a fost sesizat prin 112 despre faptul că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost amplasată o bombă.
În consecință, trupele speciale s-au deplasat la spital, unde au efectuat cercetări în acest sens, în cele din urmă, depistând că este o alarmă falsă.
Pe de altă parte, s-a stabilit că apelul telefonic, care anunța amplasarea dispozitivului explozibil, a fost inițiat de la un post public, amplasat pe b-dul IC Brătianu, iar vocea de la celălalt capăt era a unei persoane de sex masculin.
Echipa de cercetare deplasată la fața locului a constatat că în apropierea cabinei telefonice se afla un grup de minori.
În urma efectuării cerce-tărilor, oamenii legii au stabilit că persoana care a efectuat apelul telefonic este Mihai C., de 13 ani, din Constanța, care a fost identificat la domiciliul său.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Radu Croitoru, a declarat că atât minorul în cauză, cât și tatăl acestuia, au fost conduși la sediul Secției 4 Poliție, pentru cercetări, conform art. 38, din Legea 535/2004 privind combaterea terorismului.
Cel mai probabil, părinții minorului vor primi o amendă și vor suporta costurile deplasării echipelor speciale, care au acționat la spital, în căutarea așa-zisei bombe.
În urmă cu o săptămână, o altă minoră a fost depistată că a anunțat autoritățile de amplasare a unei bombe la Căminul Cultural din localitatea Lumina.
Părinții Alexandrei H., de 17 ani, au fost sancționați cu 250 de lei pentru fapta fiicei lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1452 secunde