BĂRBAT ARESTAT DUPĂ CE ȘI-A BĂTUT CRUNT FETIȚA. Copilul, ÎN STARE CRITICĂ la spital

610
BĂRBAT ARESTAT DUPĂ CE ȘI-A BĂTUT CRUNT FETIȚA. Copilul, ÎN STARE CRITICĂ la spital - atac-1515074677.jpg

Articole recomandate

Un bărbat din localitatea gălățeană Ivești a fost arestat preventiv după ce în noaptea de Revelion și-a lovit de mai multe ori fiica de 7 ani, cu o coadă de topor. În urma agresiunii, fetița a ajuns în stare critică la spital, cu hemoragie internă și fracturi, și a fost operată pentru a-i fi scoasă splina.


Fetița de 7 ani locuia cu tatăl ei, cu doi frați și cu bunica paternă, iar în noaptea de Revelion ea a fost lovită de mai multe ori cu o coadă de topor de către tată.

"Inculpatul este cunoscut ca fiind o persoană agresivă. În data de 31 decembrie el i-a aplicat fiicei sale în vârstă de 7 ani mai multe lovituri în zona toraco-abdominală, cu coada unui topor", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Galați, Oana Hâncu.

În urma agresiunii, fetița a fost transportată la Spitalul de Copii Sf. Ioan din Galați, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență.


"În urma examinării medico-legale s-a stabilit că fata a suferit leziuni traumatice care necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale. Acestea i-au pus în primejdie viața. Minorei i-a fost cauzată o puternică hemorgie internă și o infirmitate fizică permanentă prin splenectomie", a mai spus Oana Hâncu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul a susținut că a fost vorba despre un accident și că a vrut de fapt să arunce toporul spre un cal, dar toporul a ricoșat către fată. Agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru tentativă de omor asupra unui membru al familiei și dacă va fi găsit vinovat el riscă o pedeapsă de la 5 ani la 12 ani și jumătate de închisoare.

Cazul a intrat și în atenția Direcției Generale pentru Protecția Copilului Galați, care a început o anchetă socială, iar după ce fetița va fi externată se va decide dacă ea va fi dată în grija familiei extinse sau va fi luată în sistemul de protecție.

"Să dea Dumnezeu ca fetița să fie sănătoasă și în momentul în care medicii decid externaraea vom căuta o soluție, fie în familia ei extinsă, fie o vom lua în sistemul de protecție la un centru sau la un asistent maternal. Ea a suferit hemoragie internă, cu fracturi costale, ruptură de splină. I-a fost scoasă splina. Fetița locuia doar cu tatăl și cu bunica paternă, iar în noaptea de 31 decembrie a fost bătută crunt de tată. Mama a revenit la domiciliu și i-a luat pe ceilalți doi copii minori pentru a nu fi și ei suspuși riscului. Nu știm exact de ce mama nu era la domiciliu, din unele date ar fi vorba de un domiciliu la Vaslui al mamei", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galați, Ciprian Groza.

Conform medicilor de la Spitalul de Copii din Galați, fetița, care a fost adusă într-o stare foarte gravă, a suferit o hemoragie internă, cu fracturi costale și ruptură de splină și a fost supusă unei intervenții chirurgicale de splenectomie, este stabilă hemodinamic și respirator, având în prezent o evoluție favorabilă.

Sursa: News.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8364 secunde