Bărbat reținut pentru furtul unui catalizator

116
Bărbat reținut pentru furtul unui catalizator - furtcatalizator-1620237375.jpg
Un bărbat de 29 de ani a fost reținut, fiind acuzat de sustragerea catalizatorului unei autoutilitare. Fapta a fost comisă în data de 24 februarie; autoutilitara se afla în parcarea unui hypermarket din municipiul Constanța, iar suspectul a demontat catalizatorul în timpul nopții.

De altfel, furtul acestor piese a luat amploare în ultimele luni la nivelul Constanța. Catalizatorul este o piesă componentă a sistemului de evacuare, care filtrează gazele nocive de la motor. Potrivit specialiștilor, acesta este format dintr-un „fagure” ceramic, tratat cu metale speciale, care acționează împotriva gazelor. De fapt, ce îi „tentează” pe hoți la această piesă auto este faptul că este extrem de scumpă pentru buzunarele românilor, prețul unui catalizator putând să ajungă până la 1.000 de euro. Pe piața second hand, aceste piese sunt căutate, mediul online fiind plin de afaceri de tipul „reciclare catalizatoare”, iar potențialii clienți sunt anunțați că plata se face în euro. Totodată, este tentantă și ideea că vor găsi să valorifice cele câteva grame de platină sau rhodiu pe care le conține fiecare catalizator.

Suspectul urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru furt calificat. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3613 secunde