Bărbați prinși în timp ce pescuiau ilegal, la Cernavodă

184

Articole de la același autor

La începutul acestei săptămâni, în jurul orei 18.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța - Detașamentul 8 Cernavodă a depistat în zona canalului de deversare a apei reziduale de la CNE Cernavodă, trei bărbați care pescuiau prin metode interzise de lege.


La vederea oamenilor legii, cei trei au devenit agitați încercând să părăsească zona. Fiind întrebați cu privire la modul în care desfășurau activitățile de pescuit, făptuitorii cu vârste cuprinse între 32 ani și 49 ani, toți având domiciliul în Cernavodă, le-au relatat jandarmilor că pescuiau cu unelte tip "halău", deși cunoșteau că legea interzice această metodă.


Deoarece fapta "pescarilor amatori" este prevăzută și sancționată de OUG nr. 23 /2008 privind pescuitul și acva-cultura, (constituie infracțiune producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial), jandarmii au întocmit procesul-verbal de sesizare, pe care l-au înaintat lucrătorilor Poliției Transporturi Navale Cernavodă în vederea continuării cercetărilor, uneltele de pescuit fiind ridicate în vederea confiscării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.693 secunde