Bătrâni agresaţi de un tânăr care le cerea bani; el a fost surprins de fiul victimelor, fost poliţist

237
Bătrâni agresaţi de un tânăr care le cerea bani; el a fost surprins de fiul victimelor, fost poliţist - telefoncontactpolitiavidrailfov-1718431769.jpg

Articole de la același autor

Un tânăr care agresa fizic doi bătrâni din oraşul Vălenii de Munte, cerându-le banii din casă, a fost surprins de către fiul victimelor, fost poliţist, agresorul fiind ulterior imobilizat şi încătuşat de poliţiştii sosiţi la faţa locului.


Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, poliţiştii de la Vălenii de Munte au fost sesizaţi, vineri, de către un poliţist recent pensionat despre faptul că a surprins în curtea părinţilor săi o persoană necunoscută, care îi agresa şi le solicita sumele de bani deţinute.


"În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar din primele verificări a reieşit faptul că, în cursul lunii iunie a.c., un bărbat, de 82 de ani, din oraşul Vălenii din Munte după, ce ar fi accesat un link de pe internet ar fi fost contactat telefonic de către o femeie, care l-ar fi îndrumat să depună o sumă de bani într-un cont. Bărbatul a depus banii şi, ulterior, în cadrul unei alte discuţii purtate cu aceasta, i-ar fi relatat despre faptul că deţine 50.000 de euro în casă", arată sursa citată.


Vineri, în jurul orei 11,00, un fost poliţist a surprins un tânăr de 18 ani, care îi agresa fizic părinţii, un bărbat de 82 şi o femeie de 77 de ani, solicitându-le sumele de bani deţinute, potrivit Agerpres.


"La scurt timp, în sprijinul fostului coleg au sosit poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, care l-au imobilizat şi încătuşat pe tânărul în cauză. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun", mai menţionează IJP.


În acest context, poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor asupra creşterii numărului de tentative de fraudă online şi solicitări de informaţii financiare de către persoane necunoscute şi le recomandă să nu acceseze linkuri suspecte, să nu ofere informaţii personale prin telefon, email sau mesaje text, chiar dacă persoana care îi contactează pretinde a fi de la o instituţie cunoscută, să contacteze direct instituţia respectivă folosind datele de contact oficiale pentru a verifica autenticitatea solicitării, să informeze persoanele din cercul lor de apropiaţi despre aceste riscuri şi să îi încurajeze să urmeze aceleaşi măsuri de precauţie.


"În cazul în care suspectaţi că aţi fost victima unei tentative de fraudă sau dacă aţi furnizat din greşeală informaţii financiare unor persoane necunoscute, contactaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie", transmite IJP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4129 secunde