Bercea Mondial, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare

260
Bercea Mondial, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare - bercea-1366278711.jpg
Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv, astăzi, de instanța supremă la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani.
Instanța a menținut astfel condamnarea la doi ani de închisoare cu executare dispusă de Tribunalul Olt în martie 2012.

În 22 noiembrie 2012, Curtea de Apel Craiova a menținut decizia Tribunalului Olt de condamnare a lui Bercea Mondial la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani.

Decizia a fost atacată de Sandu Anghel, în decembrie 2012, la Înalta Curte de Casație și Justiție, care joi a dat o decizie definitivă în acest dosar.

După ce a fost trimis în judecată, în 2011, pentru spălare de bani și evaziune fiscală în formă continuată, Bercea Mondial a fost condamnat, în 13 martie 2012, de Tribunalul Olt, la doi ani de închisoare cu executare.

Ancheta a stabilit că, în perioada 2001-2005, Bercea Mondial a acordat, sub formă de avans, marfă și împrumuturi financiare în sumă de 50.803.591.400 de lei vechi, în condițiile în care între societățile administrate de acesta și firmele beneficiare nu s-au derulat tranzacții comerciale.

De asemenea, Bercea Mondial este acuzat că a distrus sau ascuns actele contabile aparținând celor cinci societăți al căror asociat și administrator a fost, pentru a îngreuna și obstrucționa controlul fiscal, situație care a impus efectuarea verificărilor de pe extrasele de cont ridicate din unitățile bancare unde societățile administrate au avut deschise conturile.

În urma controlului făcut de organele fiscale s-a mai stabilit că Bercea Mondial a acordat împrumuturi unor persoane fizice și juridice, de la care a perceput o dobândă lunară cuprinsă între cinci și 15 la sută, veniturile astfel obținute în plus față de suma împrumutată nefiind declarate organelor financiare, sustrăgându-se, astfel, de la plata obligațiilor către bugetul de stat.

La sfârșitul lunii februarie 212, Bercea Mondial a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare cu executare de magistrații Tribunalului Olt, în dosarul în care era acuzat că și-a înjunghiat nepotul, pe Ionuț Anghel, zis Mercedes.

Dosarul său privind tentativa de omor se află pe rol la Curtea de Apel din Craiova, iar următorul termen în proces va avea loc pe 23 aprilie. În prezent, Sandu Anghel este încarcerat la Penitenciarul din Craiova.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din județul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Aprilie 2013
Stire din Actual : Revoltă la Guantanamo
Pagina a fost generata in 0.3355 secunde