Birchall revocă procedura de selecție a procurorului general inițiată de Toader

149
Birchall revocă procedura de selecție a procurorului general inițiată de Toader - anabirchall-1556616189.jpg

Articole recomandate

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat marți că procedura de selecție a procurorului general se reia de la zero. Cu alte cuvinte, Ana Birchall suspendă cea de-a doua procedură se selecție inițată de fostul ministru Tudorel Toader. O măsură similară a anunțat și în cazul procedurii de selecție a adjunctului la Eurojust.


"Am decis revocarea următoarelor proceduri: procedura de selecție a procurorului general și procedura de selecție a adjunctului la Eurojust", a declarat Birchall.


Toader a anunțat, după ce i-a respins pe cei patru procurori care și-au depus candidatura - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea și Daniel Horodniceanu , reluarea procedurii în perioada 12 aprilie - 8 mai.


Fostul procuror general declara, recent, la RFI că noua procedură de selecție a procurorului general poate fi lansată după ce se clarifică mai întâi dacă primul concurs a respectat legea.


Întrebat dacă va candida din nou, procurorul general a răspuns: "Mai întâi, această procedură trebuie clarificată sub toate aspectele și apoi vom vedea. Nu e o joacă, vreau să spun, nu ne înscriem așa, de azi pe mâine, zicem tura asta nu a fost în regulă, dar facem o altă tură mâine dimineață. Este o procedură foarte serioasă, noi o analizăm, vedem ce poziție vom avea față de ea și vedem pe urmă procurorii din Ministerul Public cât de tare o vor lua în serios în acest context. Procedura trebuie să aibă seriozitate și niște standarde ridicate, așa cum sunt prevăzute de imparțialitate, de transparență, de profesionalism".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8008 secunde