Bișnitari de țigări din Constanța trimiși în fața judecătorilor

476
Nouă constănțeni au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, fiind acuzați de contrabandă cu țigări. Geilan Arif, Vicențiu Sorin Palade, Sedan Iașim, Marian Alexandru, Chenan Ferat, Vasile Achim, Enger Curti, Florin Adrian Palade și Nurgie Omer sunt acuzați că au deținut, în afara antrepozitului fiscal și au comercializat produse accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de țigarete.

Potrivit anchetatorilor, în perioada august - septembrie 2012, cei nouă au ascuns în locuințele lor din municipiul Constanța, dar și în alte spații închiriate în județ, aproximativ 30.000 de pachete de țigări, de diferite mărci, netimbrate. Țigările erau comercializate în zona piețelor din Constanța și din județ. 

Prin acțiunea lor, inculpații au prejudiciat statul cu aproximativ 300.000 de lei, reprezentând contravaloarea accizelor, a taxelor vamale și a TVA-ului, conform unui calcul făcut de Autoritatea Națională a Vămilor și ANAF. 

De precizat că procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două mașini și a unei importante sume de bani, în vederea recuperării prejudiciului. 

Dosarul a fost înaintat magistraților Judecătoriei Constanța. 

"Menționăm că finalizarea activității de urmărire penală și sesizarea instanței de judecată cu rechizitoriu, reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situație care nu poate înfrânge în niciun mod prezumția de nevinovăție", se arată în comunicatul remis de anchetatori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5449 secunde