Blestemele unei familii constănțene: crime și o boală rară

833
O familie din localitatea constănțeană Dorobanțu pare să fie urmărită de blesteme: doi bărbați, socru și ginere, au avut parte de un sfârșit tragic, în plină stradă, iar mezina, o copilă de 11 ani, a trăit mai mult prin spitale decât acasă, fiind diagnosticată cu nouă afecțiuni, una mai gravă decât alta. 


O nenorocire nu vine niciodată singură - o zicală pe care familia Panainte din satul Dorobanțu o înțelege prea bine. Viața nu a fost ușoară, sărăcia, neajunsurile, dar și patima băuturii a capului familiei și-au spus cuvântul. 

Mai greu a fost însă cu cea mai mică dintre cele trei fiice; Cristina, acum în vârstă de 11 ani, a fost grav bolnavă încă de la naștere, medicii nereușind să stabilească cu certitudine ce are, deși i-au pus, până acum, vreo nouă diagnostice: laringomalacie (laringe moale, din cauza căruia scotea sunete precum o pasăre; de altfel, ajunsese să fie cunoscută în spital ca fiind "Fetița-pasăre"), bronhopneumonie acută, hipotrofie staturo-ponderală, hipopituitarism, retard psihic ușor (QI 60), prurigo atopic, gastrită cronică, infecție cu toxocara canis, boala celiacă. De altfel, cu ajutorul Primăriei Nicolae Bălcescu și a Protecției Copilului Constanța, fetița a ajuns, anul trecut, la un spital din Italia pentru analize complexe.

Iar, în urmă cu două săptămâni, mai precis în noaptea de 14 spre 15 octombrie, capul familiei, Cristian Panainte, a murit călcat de o mașină, după miezul nopții, pe strada principală din Hârșova. După accident, șoferul, un tânăr fără permis dar cu mai multe furturi comise în trecut, a fugit de la locul faptei.

Ironia face că bărbatul a fost înmormântat pe 18 octombrie, în ziua în care fiica sa mijlocie, Anca, împlinea 14 ani. "A doua zi, pe 19 octombrie, a fost ziua mea de naștere, am împlinit 40 de ani. Acesta a fost cadoul de ziua noastră!", ne spune, cu lacrimi în ochi, Mihaela Panainte, mama copiilor și soția decedatului.

Și-a presimțit sfârșitul

Mihaela și Cristian Panainte s-au cunoscut în județul Vaslui, de unde este originară femeia. Căsnicia nu a fost una fericită, mărturisește femeia. "Eu la mine acasă nu am văzut plânsete sau divorț. Și deși cu Cristi am dus-o foarte greu, am zis tot timpul că-și va reveni. Acum, după accident, multă lume m-a condamnat că l-am înmormântat. Dar nu puteam să nu o fac, este tatăl copiilor mei.

În 1998 am depus actele pentru divorț, dar ne-am împăcat. Apoi, în 2000, ne-am certat urât de tot și am vândut casa din Vaslui. El și-a luat partea de bani și a plecat la părinții lui, iar eu am rămas cu copiii. După ce a terminat banii, s-a întors și l-am primit. Am sperat tot timpul că se va liniști, pentru că aveam trei copii de crescut", își amintește femeia.

În 2008 nu a mai rezistat însă și a depus din nou actele de divorț, de data aceasta ducând până la capăt procesul. Nu a însemnat însă că bărbatul a ieșit din viața fetelor. "Venea, le aducea de mâncare, în primăvara aceasta, când am fost eu plecată cu cea mică la spital la București a avut grijă de celelalte două. Fetele se bucurau când îl vedeau, iar eu tot timpul i-am spus că atunci când se va liniști, să se întoarcă acasă", a continuat Mihaela Panainte.

În urmă cu aproximativ o lună, bărbatul a părut să-și presimtă sfârșitul. "Stătea în Hârșova, lucra în construcții. A venit într-o zi să stea cu fetele, le-a pupat și a spus că este ultima dată când mai vine în casa noastră. Parcă a avut o presimțire", spune, înlăcrimată, femeia.

"Poate a fost mai mult decât un accident!"

În noaptea de 14 spre 15 octombrie, Cristian Panainte a sfârșit tragic, sub roțile unui Opel Tigra, condus de Sebastian Vladu, de 24 de ani, recidivist, din localitatea Ciobanu.

Îndurerată, Mihaela Panainte nu exclude posibilitatea ca ceea ce i s-a întâmplat fostului soț să nu fi fost un accident. "În noaptea aceea, el a fost într-un bar, unde a băut mai multe cafele și de unde a plecat cu încă trei inși. Au împins o Dacie, care nu pornea, și dintre cei trei care au împins, doar el a fost lovit de mașină. Eu mă gândesc că poate a fost ceva mai mult, poate o crimă, poate a fost împins", și-a exprimat îndoielile femeia.

Ce spune Poliția Rutieră

Ca răspuns la îndoielile femeii, iată ce ne-au comunicat reprezentanții Serviciului Poliției Rutiere Constanța: "Toate indiciile arată că, în momentul accidentului, bărbatul era întins pe șosea, pe spate. Șoferul a venit cu viteză, aproximativ 100 km/oră, l-a accidentat și a plecat mai departe. Ulterior, expertiza medico-legală a arătat că victima avea o alcoolemie de 1,95 în sânge și de 3 la mie în urină. E drept că mai devreme împinsese o mașină, dar cum de a ajuns întins pe șosea nu s-a stabilit, ceilalți doi martori fiind de asemenea într-o stare foarte avansată de ebrietate".

De menționat că, practica judiciară a arătat că, în alte cazuri similare (victima sub influența alcoolului și aflată pe carosabil, în afara marcajului pietonal) șoferul a scăpat fără nicio zi de închisoare. "Ghinionul" lui Sebastian Vladu a fost că nu deținea permis auto și a fugit de la locul accidentului. Există indicii, neprobate însă până în prezent, că în mașina cu care a lovit victima, șoferul ar fi transportat aproximativ 400 de litri de motorină. În prezent, Vladu este arestat pentru 29 de zile.

Socrul victimei, omorât pentru 4.000 de lei

Acesta nu este primul accident tragic din familie. Mihaela Panainte ne-a povestit că tatăl ei a murit ucis, pentru bani, tot pe stradă: "S-a întâmplat acum 18 ani. Tatăl meu mai avea vreo 4.000 de lei în cont și a decis să meargă la Pitești, să-și ia o Dacie. A plecat seara, să lase banii șoferului care urma să-l ducă la Pitești, dar a fost omorât, i-a fost tăiat gâtul pentru 4.000 de lei". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4849 secunde