"BLOCADA SUD" - polițiștii acționează pe drumurile spre Bulgaria

163

Articole de la același autor

În luna august, Poliția Română organizează acțiunea "Blocada" la frontierele de vest și sud ale României. Participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție ale județelor de la graniță, ale județelor limitrofe acestora, precum și de la secțiile regionale de poliție transporturi.

Zilnic, 1.250 de polițiști de la rutieră, sprijiniți de colegi de la ordine publică, acționează cu 220 de echipamente de supraveghere video și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehicu-lelor, precum și 320 de polițiști de la transporturi.

Astfel, urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice și localitățile de domiciliu ale românilor care lucrează în străinătate și a creșterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier și fluidizării circulației pe principalele drumuri naționale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria și Bulgaria, din dispoziția șefului Poliției Române, în perioada 1 - 31 august 2014, se desfășoară acțiunea "Blocada", la frontierele de vest și sud ale României.

La nivelul Constanței, polițiștii lucrează în "oglindă" cu colegii din Bulgaria, în cadrul "Blocadei Sud".

Polițiștii acționează prioritar pentru combate-rea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulație, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depășirilor și a celor privind acordarea priorității de trecere a vehiculelor și pietonilor, precum și pentru identificarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4961 secunde