BMW X5 furat din Constanța, găsit la Punctul de Trecere a Frontierei Albița

949

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră vasluieni au descoperit un autoturism BMW X5, furat din Constanța, ce urma a fi scos ilegal din România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița, județul Vaslui. Autoturismul aparține unui om de afaceri constănțean și a fost furat în urmă cu cinci luni, de pe strada Dezrobirii, din Constanța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Vaslui, comisar Mihai Amurăriței, polițiștii de frontieră au observat autoturismul cu numere de înmatriculare din Republica Moldova, staționat mai multe ore în parcarea unei stații de alimentare cu carburant din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Albița.
"Proprietarul nu părea să fie prin apropiere, de aceea s-a făcut  o verificare sumară a autoturismului și s-a observat că seria, care trebuia să fie vizibilă în partea stânga-jos a parbrizului era ștearsă, iar hayon-ul era descuiat, deși portierele erau încuiate. În timpul supravegherii autoturismului s-a constatat că un bărbat, care a coborât dintr-un taxi ce venea din Republica Moldova, a intrat în autoturism prin hayon. La verificarea autoturismului polițiștii de frontieră au constatat că seria de pe caroserie corespunde cu cea din certificatul de înmatriculare, dar a fost modificată. Verificând și celelalte locuri în care este inscripționată seria pe autoturism și computerul de bord, a fost identificată seria reală a autoturismului, cu ajutorul acesteia reușind să se afle că autoturismul este de fapt
furat din municipiul Constanța, în luna septembrie a anului trecut. Certificatul de înmatriculare nu era falsificat, fiind de la un autoturism identic înmatriculat în Republica Moldova", a declarat comisar Mihai Amurăriței.
Cetățeanul din Republica Moldova, Vladimir Revenco, a declarat că nu știe nimic, doar că un conațional i-a promis 120 de euro pentru a lua mașina, i-a dat certificatul de înmatriculare și o cheie urmând să îi aducă autoturismul.
Polițiștii de frontieră au predat autoturismul și pe Vladimir Revenco unui echipaj de la IPJ Constanța, unde era deja întocmit un dosar penal în acest caz. Proprietarul autoturismului este Florin Ursea, om de afaceri din Constanța.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Radu Croitoru, autoturismul de lux a fost sustras din Constanța în noaptea de 10/11 septembrie 2007, de pe strada Dezrobirii.
Vladimir Revenco a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul, în valoare de 78.000 euro, a fost recuperat integral.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4865 secunde