Bolnavii de hepatită C nu mai au răbdare! Data reluării programului cu interferon free, incertă

203
Bolnavii de hepatită C nu mai au răbdare! Data reluării programului cu interferon free, incertă - ddd-1580133512.jpg

Articole recomandate

După cinci luni de pauză, programul cu interferon free pentru pacienții cu hepatită C nu a fost reluat, atrage atenția Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO), care a solicitat, luni, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să dea dovadă de transparență și responsabilitate și să precizeze data la care va fi reluat acest program.

"APAH-RO a primit zeci de întrebări cu privire la reluarea programului cu interferon free din partea pacienților diagnosticați cu hepatită C după 1 septembrie 2019 și, în special, în luna ianuarie. Cel mai mare disconfort pentru orice bolnav este de ordin psihic. Incertitudinea privind accesul la tratament reprezintă un stres suplimentar cu efecte asupra evoluției bolii. Mai mult, unii pacienți sunt îngrijorați că o parte din analizele necesare va trebui refăcută în curând. Acest lucru are impact financiar asupra bugetului statului român și asupra pacientului. Trebuie precizat că printre cei care așteaptă se află și bolnavi cu alte afecțiuni, de tratarea acestora depinzând finalizarea tratamentului pentru hepatită C," a subliniat Marinela Debu, președinte APAH-RO, potrivit comunicatului de presă.

APAH-RO a anunțat că a făcut apel, "pe toate canalele de comunicare", către CNAS și Ministerul Sănătății, dar și către Cancelaria primului-ministru să dea dovadă de responsabilitate și compasiune față de situația persoanelor diagnosticate cu hepatită C. De asemenea, APAH-RO mai atrage atenție asupra faptului că autoritățile responsabile încă nu au găsit soluții pentru pacienții neasigurați, ceea ce face imposibil de atins obiectivul OMS de eliminare a hepatitei, boală infecțioasă, până în 2030. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3484 secunde