Bombe, proiectile, grenade și cartușe din Primul Război Mondial, descoperite cu detectoarele de metale

410
Bombe, proiectile, grenade și cartușe din Primul Război Mondial, descoperite cu detectoarele de metale - 56821027978930606504707432412090-1561913998.jpg

Articole recomandate

Două bombe aruncător de 35 de kilograme, mai multe proiectile, grenade și cartușe din Primul Război Mondial au fost descoperite cu ajutorul detectoarelor de metale, la Răcoasa, a informat, duminică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea.

"Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a fost solicitată sâmbătă, să intervină în comuna Răcoasa, sat Varnița, după ce trei cetățeni au descoperit cu ajutorul detectoarelor de metale mai multe elemente de muniție provenite cel mai probabil din Primul Război Mondial. După asanarea terenului, specialiștii pirotehnicieni au ridicat două bombe aruncător de 35 kg, un proiectil exploziv calibru 100 mm, nouă proiectile explozive calibru 76 mm, 17 grenade și 15 cartușe infanterie", a precizat ISU Vrancea.

Potrivit sursei citate, elementele de muniție au fost preluate și transportate în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Pompierii atrag atenția cetățenilor asupra faptului că, pentru prevenirea accidentelor, în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112, scrie Agrepres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7261 secunde