Braconieri de calcan urmăriți de Garda de Coastă

305
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în marea teritorială a României, în urma cărora au depistat o șalupă, cu trei bărbați la bord, care folosiseră unelte de pescuit de tip comercial fără a avea autorizație.
În noaptea de marți spre miercuri, specialiștii Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) i-au sesizat pe polițiștii Gărzii de Coastă că au observat o șalupă ai cărei ocupanți pescuiau calcan, deși este prohibiție. O ambarcațiune Shaldag a plecat în căutarea șalupei, pe care a găsit-o, în jurul orei 2,00, la aproximativ 7,5 mile travers de Periboina.
Cei trei pescari au ignorat, inițial, somațiile polițiștilor, ba chiar au încercat să fugă și au aruncat în mare patru saci cu pește, cel mai probabil din specia calcan. Polițiștii i-au urmărit - inclusiv au înregistrat întreaga acțiune cu o cameră de supraveghere cu infraroșu - și în cele din urmă i-au reținut. Cei trei suspecți au 25, 27 și respectiv 35 de ani și sunt acuzați de braconaj. În șalupă au fost găsite trei setci în lungime de 150 de metri, un troliu și un generator, iar polițiștii au demarat căutări în mare pentru a găsi și sacii cu pește aruncați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5894 secunde