Brexit: Foștii premieri britanici Major și Blair nu exclud un nou referendum

176
Brexit: Foștii premieri britanici Major și Blair nu exclud un nou referendum - handholdingbrexitsigneureferendu-1480077856.jpg

Articole de la același autor

Doi foști premieri britanici, conservatorul John Major și succesorul său, laburistul Tony Blair, nu exclud posibilitatea unui nou referendum cu privire la relația Marii Britanii cu Uniunea Europeană, transmite vineri AFP.


În două intervenții separate, cei doi foști prim-miniștri, care au făcut campanie pentru menținerea Marii Britanii în UE, au susținut că procesul de ieșire din UE este încă reversibil.


Conform presei britanice de vineri, John Major s-a pronunțat joi, cu prilejul unui dineu privat, împotriva 'tiraniei majorității', apreciind ca 'perfect credibilă' organizarea unui nou referendum cu privire la termenii acordului cu UE.


'Vreau să spun că cei 48% care au votat pentru rămânerea' în UE, la referendumul de pe 23 iunie, 'nu ar urma să aibă niciun cuvânt de spus asupra a ceea ce se va întâmpla. Mi se pare dificil de acceptat', a subliniat fostul premier conservator din anii 1990-1997, menționând totuși că respectă votul compatrioților săi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3345 secunde