Brigada 243 Radioelectronică și Observare „Callatis”, la aproape cinci decenii de la înființare

326

Articole de la același autor

Brigada 243 Radioelectronică și Observare „Callatis” a celebrat, marți, 1 iunie, 49 de ani de la înființare și de devotament în serviciul Patriei.

„Prin ordinul șefului Marelui Stat Major, la data de 1 iunie 1972, s-a înființat Centrul Radioelectronic și Observare, dislocat în garnizoana Constanța și subordonat Comandamentului Marinei Militare. Cu o istorie încă puțin cunoscută, care se întinde pe un interval de timp relativ scurt, dar densă, bogată, interesantă și nu mai puțin glorioasă decât a altor mari unități din alte arme, Centrul Radioelectronic și Observare a trecut prin diferite schimbări, ajungând în prezent, prin meritul oamenilor din compunerea sa, la statutul de brigadă, o structură esențială în îndeplinirea misiunilor Forțelor Navale Române”, au relatat reprezentanții Forțelor Navale.

„Dincolo de serviciul de luptă, de calificative, izbânzi și înfrângeri, dincolo de năzuințe, satisfacții sau neîmpliniri, cei de atunci și cei de acum au scris și scriu o istorie aparte. În vremurile tulburi pe care le trăim astăzi, misiunea unității este una de o importanță deosebită pentru menținerea securității teritoriului național, pentru care înaintașii noștri și-au dat viața. Transformarea Centrului în Brigadă nu este una întâmplătoare, aceasta demonstrează că munca personalului este apreciată cu adevărat, iar valoarea și însemnătatea unității au fost recunoscute de către factorii decidenți ai Armatei României”, au mai adăugat reprezentanții Forțelor Navale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3054 secunde