Bunuri contrafăcute și mărfuri nedeclarate

880
Ieri, vameșii constănțeni au descoperit și reținut bunuri contrafăcute și mărfuri nedeclarate, în valoare de aproximativ 1 000 000 lei,în patru containere sosite din China pentru trei societăți comerciale, cu sediul în București și Ilfov.
Lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, au selectat în vederea efectuării controlului fizic patru containere sosite din China, având ca destinatar trei societăți comerciale cu sediul în București și Ilfov. Astfel, în primele trei containere, care aveau declarate bunuri generale, au fost descoperite, în total, 2 580 perechi pantaloni sport purtând însemnele distinctive ale mărcii ADIDAS, 2 100 perechi mănuși cu însemnele FERRARI și 980 bucăți lame din metal pentru drujbe inscripționate STIHL.
Conform legislației în vigoare, bunurile au fost reținute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
În cel de-al patrulea container, care avea declarate tot mărfuri generale, au fost descoperite nedeclarate 27 800 bucăți eșarfe. Marfa a fost confiscată, iar firma importatoare a fost amendată contravențional cu 3 000 lei.
Dacă ar fi fost comercializate pe piață, la prețul produselor originale,
valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 1 000 000 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9949 secunde