CAB judecă, pe 3 august, recursul DIICOT împotriva eliberării lui Băhăian

251
Curtea de Apel București (CAB) a stabilit că va judeca pe 3 august recursul procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) împotriva deciziei Tribunalului Ialomița de eliberare din arest a lui Sergiu Băhăian și a altor șase persoane, cercetate pentru înșelăciune.
Tribunalul Ialomița a decis, pe 28 iulie, punerea în libertate a lui Sergiu Băhăian și a complicilor săi Edward Marian Mărculescu, Gheorghe Teleagă, Mihai Dăscălete, Dan Negureanu, Marin Călin și Petru Brumă, dispunând revocarea măsurii arestării preventive și înlocuirea ei cu interdicția de a părăsi țara, însă hotărârea fost atacată cu recurs de procurorii DIICOT.
Sergiu Băhăian va rămâne în arest chiar dacă prin decizia CAB se va menține hotărârea instanței inferioare deoarece acesta a primit mandat și în dosarul în care este acuzat de înșelăciune și omor de la Constanța.
Băhăian și alți șase inculpați au fost trimiși în judecată în 4 iunie de către DIICOT Ialomița pentru înșelăciune, respectiv complicitate la înșelăciune, după ce au păcălit mai multe firme de leasing, procesul derulându-se la Tribunalul Ialomița. În 2 iulie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța l-au trimis, în alt dosar, în judecată pe Sergiu Băhăian, acuzat de uciderea a trei persoane și prejudicierea mai multor societăți comerciale cu peste 600.000 euro.
În același dosar, au fost trimiși în judecată Valentin Șlepac, Adrian Grigoraș, Marian Edward Mărculescu, Dan Liviu Iovan, George Florian Oprea, toți fiind acuzați împreună cu Sergiu Băhăian de constituire a unui grup infracțional. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1755 secunde