Cămătar acuzat de șantaj, prins în flagrant pe Bulevardul Tomis

1014
Cămătar acuzat de șantaj, prins în flagrant pe Bulevardul Tomis - arest13392415641350419052-1359190994.jpg
Complicele într-ale fărădelegilor al unui fost polițist, condamnat la închisoare pentru o escrocherie cu buldozere, a cerut ajutorul oamenilor legii după ce a ajuns victima șantajului unui bărbat de la care luase bani cu camătă. 

Silviu Claudiu Mihai a ajuns în atenția oamenilor legii în toamna lui 2010, când a fost prins, împreună cu fostul polițist de frontieră Silviu Corbeanu, în timp ce încercau să vândă două buldoexcavatoare închiriate. Pentru fapta comisă, bărbatul a fost condamnat la închisoare, dar în urmă cu câteva luni s-a eliberat, iar de atunci a fost amenințat, constant, de Ionuț Dragoș Munteanu, de la care împrumutase bani cu camătă. 

Potrivit oamenilor legii, Silviu Claudiu Mihai a împrumutat, în 2008, în mai multe rânduri, diverse sume de bani de la Munteanu, per total împrumutul ajungând la 5.000 de euro. Suma a fost restituită parțial, cu tot cu dobânzi de tip cămătăresc, până în 2010, când victima a fost închisă la Penitenciarul de Maximă Siguranță Poarta Albă. 

De la eliberare, însă, Munteanu a ținut să-i reamintească lui Mihai de datorie, drept pentru care, susțin oamenii legii, l-a amenințat atât pe el, cât și familia, cerându-i 14.000 de euro, reprezentând, spunea suspectul, sumele împrumutate și dobânzi.

În consecință, Silviu Claudiu Mihai a cerut sprijinul oamenilor legii, iar pentru probarea infracțiunilor, polițiștii s-au decis să organizeze un flagrant pentru reținerea suspectului. 

Cei doi, victimă și suspect, și-au dat întâlnire, joi seara, la intersecția Bulevardului Tomis cu strada Ion Rațiu, ocazie cu care Mihai trebuia să restituie 3.000 de lei. Întreaga discuție și schimbul de bani au fost urmărite de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, care l-au săltat apoi pe suspect, asupra căruia au fost găsiți și banii inscripționați "șantaj". 

Dragoș Ionuț Munteanu a fost reținut, fiind acuzat de șantaj, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța urmează să-l prezinte magistraților cu propunere de arestare preventivă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2605 secunde