Camelia Bogdan, exclusă din nou din magistratură

243
Camelia Bogdan, exclusă din nou din magistratură - camelia-1522684235.jpg

Articole recomandate

Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis luni excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan. Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare.


"În baza articolului 100 lit e) din legea nr 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică doamnei judecător Camelia Bogdan sancțiunea constând în excluderea din magistratură, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art 99 lit o) din același act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție", anunță CSM, potrivit News.ro.


Prevederea invocată se referă la "nerespectarea în mod grav sau repetat a dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor".


Este pentru a doua oară când Camelia Bogdan este exlusă din magistratură.

În februarie 2017, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan pentru încălcarea articolul 99 litera b) din Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, respectiv pentru "încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii".

Camelia Bogdan a contestat decizia, revenind în magistratură, fiind atunci mutată disciplinar șase luni la Curtea de Apel Târgu Mureș.

Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de 5 judecători al CSM.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8729 secunde