Captură la Garda de Coastă: sute de kilograme de pește braconat, confiscat!

152

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, 355 kg de pește, 1355 metri plase de pescuit, o ambarcațiune cu motor și un autoturism.


De exemplu, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pe Dunăre, la km flv. 248, o ambarcațiune pescărească, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 47 de ani, respectiv 55 de ani, care desfășurau activități de pescuit comercial în perioada de prohibiție. În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit în ambarcațiune două plase de pescuit în care se aflau 21 bucăți pește, din speciile scrumbie și plătică.


Peștele, în stare vie, a fost redat mediului natural, ambarcațiunea cu motor și plasele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit comercial în perioada de prohibiție.


Sâmbătă, 11.04.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Midia, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, la intersecția DN 22 cu DC 86, un autoturism, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 39, respectiv 43 de ani, domiciliați pe raza județului Constanța.


În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagaj, cantitatea de 175 kg pește, din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu dețineau documente legale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6171 secunde