Captură RECORD a DIICOT - Peste 84 de kilograme de heroina au fost introduse în România

373
Captură RECORD a DIICOT - Peste 84 de kilograme de heroina au fost introduse în România - capturadiicot-1551774831.jpg

Articole recomandate

Doi cetățeni olandezi au fost prinși luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, având ascunse într-un autoturism 167 de pachete care conțineau 84 kilograme de heroină, a informat DIICOT.



Luni, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de mare risc.

"În fapt, s-a reținut că, la data de 04.03.2019, la ora 9,33, suspecții au pătruns pe teritoriul României, prin PTF Sighetu Marmației, dinspre Ucraina, într-un autoturism înmatriculat în Germania. Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că autoturismul este prevăzut cu un loc special amenajat format prin dublarea porțiunii de șasiu pe suprafața aferentă zonei locurilor din față ale autoturismului, compartiment realizat prin sudarea de foi de tablă, cu acces din interiorul autoturismului, pe sub scaunului pasagerului din dreapta față. În compartimentul special amenajat au fost identificate 167 de pachete ce conțineau cantitatea de 84,3 kg heroină", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Conform IGPF, suspecții sunt o femeie și un bărbat, în vârstă de 29, respectiv 44 de ani.

Marți, cei doi vor fi prezentați Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost instrumentată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4603 secunde