Carmen Șerbănescu, împuternicită ca șef al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității

716
Carmen Șerbănescu, împuternicită ca șef al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității - 20916078142577419750931331230443-1502979272.jpg
Comisarul Carmen Șerbănescu, șef al Biroului Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Constanța a fost împuternicită pentru următoarele șase luni ca șef al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în cadrul IGPR. 


Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității a fost creat la 1 iunie 1998 și își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, având, totodată, și structuri corespondente în teritoriu, la nivelul inspectoratelor județene de poliție.

Institutul are rang de direcție în cadrul Poliției Române, personalul încadrat având pregătire profesională în diverse domenii, cum ar fi: juridic, sociologie, psihologie. ICPC coordonează, monitorizează, și controlează întreaga activitate de prevenire a criminalității desfășurată de Poliția Română, la nivel central și teritorial.

Începând cu 2007 România ca membru cu drepturi depline al European Crime Prevention Network (EUCPN) este reprezentată de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Rețeaua europeană de prevenire a criminalității a fost înființată în anul 2001 prin decizia Consiliului European pentru promovarea activității de prevenire a criminalității în statele membre UE și informarea asupra bunelor practici.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0933 secunde