Cartierul Casa de Cultură, sub teroarea infractorilor

1634
6
Cartierul Casa de Cultură, sub teroarea infractorilor - cartiercasadecultura3-1349719881.jpg
Puțini dintre constănțenii care locuiesc în zona de case din cartierul Casa de Cultură au scăpat fără o "vizită" din partea hoților. Furturile din gospodării, intrările prin efracție în locuințe, chiar și ziua în amiaza mare sau când proprietarii sunt acasă, sunt la ordinea zilei și în acest colț al municipiului Constanța. 


Nu mai reprezintă pentru nimeni o surpriză că hoții fac practic legea în zonele mărginașe ale municipiului Constanța. Cartiere precum Palas, Km 5 sau CET au căpătat în ultimii ani un renume de "rău famate" din cauza gradului crescut de infracționalitate: scandaluri, acte de violență, dar și numeroase furturi. Tocmai de aceea, mulți dintre cei care sunt în căutarea unei locuințe evită respectivele zone. Nu-și dau seama, însă, că nici în centrul Constanței nu sunt mai protejați de infractori. Constănțenii care locuiesc în zona cuprinsă între bulevardele Alexandru Lăpușneanu și Mamaia - străzile Ștefan Mihăileanu, Gheorghe Murea, Dobrogeanu Gherea, Panait Moșoiu, Mihai Viteazu etc - , considerată drept una dintre zonele "bune" ale orașului, au trecut prin tot felul de pățanii cu hoții de toate vârstele și sunt obișnuiți ca gospodăriile să le fie "inspectate" periodic de borfași. 


Au intrat hoții peste el în casă
Constantin Zisu se numără printre "norocoșii" cărora hoții le-au intrat pe proprietate în mai multe rânduri. Ultima dată, în urmă cu aproximativ două săptămâni, ziua în amiaza mare. "Am dat telefon la Poliție, am pornit și eu în urmărirea lor și i-am prins. Ei vin pentru fier vechi, dar fură orice le pică în mână. Cu altă ocazie mi-au intrat în beci și mi-au furat bunuri de câteva mii de lei. De altfel, s-a dovedit că unul dintre cei care mi-a intrat în curte acum două săptămâni era același pe care în urmă cu vreo doi ani l-am surprins în casă, intrase cu mine acasă", ne-a povestit bărbatul. În prezent, dosarul se află în cercetare la Poliția Constanța. 


"Ce făceam dacă dădeam nas în nas cu cinci hoți?"
Și gospodăria doamnei Lorena a fost călcată de hoți, dar femeia nu a mai depus plângere la Poliție. Așa a fost sfătuită, având în vedere că prejudiciul era mic și cine știe dacă i-ar fi prins vreodată pe făptași. În schimb, polițiștii i-au dat câteva recomandări cum să se comporte data viitoare când va mai fi "vizitată" de hoți. 
"S-a întâmplat anul trecut, tot pe vremea aceasta. Venea toamna, dar nu am vrut să bag în beci masa și scaunele de grădină, căci încă mai era timp frumos. Între 21,00 - 21,30, eram în casă cu mama și copilul meu, doar ce încuiasem poarta și mă așezasem la computer, în dreptul ferestrei care dă în curte. Eram concentrată, avem o lucrare urgentă și nu am auzit nimic. 
La un moment dat, m-am ridicat să-mi dezmorțesc oasele și am rămas șocată: am văzut o siluetă cum a sărit gardul spre stradă. Am început să țip că au intrat hoții și să bat în geam; am ieșit imediat în curte și am văzut că îmi dispăruseră masa și scaunele din plastic. Așa că am ieșit la stradă, am fugit până la colț, am crezut că poate îi mai prind. Nici urmă de hoți, dar tocmai atunci venea un echipaj de poliție. 
Disperată, le-am făcut semne să oprească și le tot spuneam că au intrat hoții la mine în curte și să vină repede. Polițistul a coborât din mașină liniștit, mi-a spus că au primit o sesizare privind un furt în desfășurare, dar trebuie să verifice dacă adresa mea corespunde cu cea din sesizare. Întâmplarea a făcut ca cineva de la blocurile turn de pe Lăpușneanu să observe când s-a intrat la mine în curte și să sune la 112. 
Așa am aflat că, de fapt, nu fusese un hoț, au fost cinci. Ulterior am realizat: ce făceam eu dacă ieșeam și dădeam nas în nas cu cinci hoți? Plângere nu am mai depus, cred că s-a și bucurat polițistul când a auzit, căci prejudiciul era de vreo 200 de lei. Hoții însă nu au fost prinși nici până astăzi. În schimb, am primit recomandări cum să acționez în caz de îmi mai intră în curte: să nu ies din casă, să nu bat în geam, să nu fac gălăgie, ci să dau imediat telefon la Poliție și să rețin cât mai multe despre intruși", ne-a povestit constănțeanca. 


"I-am văzut din casă, când încercau să intre la vecinul"
Vecina ei, doamna Maria, a fost de asemenea victima furtișagurilor mărunte, ba chiar a și văzut când, în toiul nopții, hoții au încercat să intre și la alți vecini. "Anul acesta, la ultima zăpadă, au sărit și la noi în curte. Noi ne-am culcat pe la miezul nopții, au pândit cred până nu au mai văzut lumină, am găsit urmele pe zăpadă a doua zi dimineață. Au sărit gardul de la vecinul și s-au urcat pe o scară, voiau să treacă apoi la vecinul din partea cealaltă, dar s-a rupt scara. Ne-au furat atunci o sacoșă cu niște porumb și o ladă cu fasole, din magazie", ne-a spus femeia. După ceva vreme, în mai 2012, a văzut cum, noaptea, niște țigani încercau să spargă poarta unui vecin.
"Era noapte, nu puteam să dorm, m-am trezit pe la unu și ceva, mi-am făcut o cafea și mi-am dat drumul la calculator. Începuseră câinii să latre, așa că m-am uitat pe geam. Am văzut o căruță cu patru țigani în ea, mergeau încet până au ajuns în dreptul curții vecinului. Doi au sărit din căruță și se pregăteau cu ranga să o deschidă. Am început să strig "hoții" și s-au speriat și au fugit", a continuat femeia. 
Experiențe asemănătoare au mai mulți locatari din zonă. Peste unii s-a intrat inclusiv în casă, în căutare de aur sau alte obiecte de preț. "Iar hoții sunt minori, polițiștii nici nu au ce să le facă!", ni s-a plâns o locatară. 


Unde sunt polițiștii? 
Oamenii spun că, de anul trecut, de când au fost făcute disponibilizările, rar au mai văzut picior de polițist în cartier. "Până să-i dea afară, veneau noapte de noapte, cu mașina, încet, pe fiecare stradă, iar când vedeau ceva suspect se opreau. Mi s-a întâmplat să deschid fereastra noaptea - dă înspre stradă! - iar polițiștii să mă vadă și să-mi spună să o închid, să nu intre careva. Acum nu mai patrulează sau cel puțin eu nu i-am mai văzut", a povestit doamna Maria. 


Comentează știrea

Vali
9 octombrie 2012
Evident

Cata vreme printre talhariti, batuti,violati si altele nu se afla si persoane de decizie,in solutionarea acestor lucruri, totul este egal cu zero. Jigodiile se vor inmulti in continuare si vor teroriza oamenii, vor mentine cu brio imaginea actuala despre Romania.

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
9 octombrie 2012
Atac in stil mafiot si Presiuni ilegale la ANR

reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia SRI intitulate fictiv de noi Raport SRI privind destabilizarea structurilor statului ANR si amenintari la adresa sigurantei nationale O.Cojocea sef serviciu Tehnic- demisie D.Coval sef serviciu resurse umane –demisie;Banita sef Juridic –demisie ;Branza P. Director General ANR demis din functie;C. Matei. Director General ANR demis din functie;E. Olteanu Director General ANR intermar inlocuit din functie;Berescu Director General ANR interimar inlocuit din functie P. Chirobocea –Sef siguranta Navigatiei demisie(pensie);N. Grosu – Sef audit demisie(pensie)Demisie In prezent se fac Demiteri mascate a in jur de 50-70 Sefi servicii si capitanii din ANR prin organigrama schimbata de 2 ori in mai putin de 19 zile: DIRECTOR DIRECTIE INAMTRICULARI;TEHNIC;JURIDIC;SIGURANTA NAVIGATIEI;SEF SERVICIU pentru IT;VTS; RESURSE UMANE;CONTABILITATE;TEHNIC;ADMINISTRATIV;SIGURANTA NAVIGATIEI –CAPITANII ZONALE;CAPITAN SEF CONSTANTA TULCEA , GIURGIU , DROBETA, GALATI, AVIZARI PRODUSE NAVALE, INSPECTII TERMINALE,BIROU SAR ,BIROU POLUARE SEF DEEPARTAMENT CAPITANII MARITIME, SEF DEEPARTAMENT CAPITANII DUNARE MARITIME SEF DEPARTAMENT CAPITANII DUNARE

5.000 CRIMINALI PERICULOSI
9 octombrie 2012
USL VA ELIBERA

SI ASTA NU ESTE NIMIC !!!!! STATI ASA,PAZITI-VA COPIII ,NEVESTELE,RUDELE,SANU FIE VIOLATE SI UCISE ! IDIOTUL TIGAN DE MADALIN VOICU VREA SA ELIBEREZE 5.000 DE DETINUTI , CRIMINALI PERICULOSI.ALOOOO....SEFII PENITENCIARELOR DIN ROMANIA CUM COMENTEAZA ????????

asa si ????
9 octombrie 2012
sa raspunda pdl ....

sa raspunda pdl pentru dezastrul creat ! si nu numai.vinovatii sa plateasca pentru tot ! verificati si ce se intampla acum,dar si ce s-a intamplat pana acum in institutie ! banul public a fost jefuit.vinovatii sa plateasca !!!!

Răspuns la: Atac in stil mafiot si Presiuni ilegale la ANR
Adăugat de : REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE, 9 octombrie 2012
reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia SRI intitulate...
Ion
9 octombrie 2012
Si daca suntem mai rapizi

Ideea este ca daca eu sunt mai rapid ca ei, am eventual si o arma in casa si ies si le trag vreo 2 gloante in cap asa cum ar merita, nu se considera legitima aparare ca nemernicul de tigan intrase cu mainile goale. Corect? Eu unul am prins un gealat din asta cum vroia sa intre la o vecina si am batut la el o ora. Regret si azi ca nu l-am lasat lat acolo. Bine le facea Antonescu, femeile tiganci sterilizate si ei bagati la sapun de rufe.

Inna
12 octombrie 2012
Si ce facem

Pai si in cazul asta ce fcem ... ce daca sunt minori ... ar trebui sa stea mai mult daca sunt minori !!!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Gaițele", un spectacol cu succes la public
Pagina a fost generata in 0.8218 secunde