Șapte lovituri într-o noapte

Casele din Valu lui Traian, atacate, una după alta, de bande de hoți!

920
Casele din Valu lui Traian, atacate, una după alta, de bande de hoți! - spargerevalu2-1313698309.jpg

Mai multe bande de hoți au dat atacul, în noaptea de miercuri spre joi, la mai multe locuințe din Valu lui Traian. Pentru prinderea a trei dintre infractori, polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare. Nu mai puțin de șase spargeri și o distrugere au fost raportate într-o singură noapte în respectiva localitate!

În noaptea de 17 spre 18 august, în jurul orei 1, lucrătorii Secției 1 Poliție Rurală Constanța au fost anunțați, prin 112, cu privire la faptul că, pe strada Semănătorului, din localitatea Valu lui Traian, trei persoane au sărit gardul unui imobil și au pătruns într-o casă nelocuită.
Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au auzit zgomote venind din imobilul neiluminat și nelocuit. Prin urmare, s-a trecut la verificarea zonei și, ulterior, au pătruns în locuință, moment în care unul dintre infractori a încercat să fugă printr-un geam de la mansardă. Individul a fost somat verbal, dar pentru că el nu se oprea din acțiunea sa, șeful interimar al Secției 1 Poliție Rurală, comisar Ion Chiru, a tras două focuri de armă în plan vertical. Doar astfel, suspectul s-a supus și a putut fi imobilizat de polițiști.
Ulterior, și ceilalți doi complici care se aflau în casa respectivă au fost prinși. În imobil, mai multe bunuri erau răvășite, iar într-una din camere, pe pat, se afla o pătură în care erau mai multe articole textile, bunuri cu care cei trei intenționau să plece din proprietatea prădată.
Cei trei suspecți, Doru Comănceanu, de 43 de ani, Titi Z., de 17 ani, și Suraj Ion, de 34 de ani, din Constanța, au fost conduși la sediul Secției de Poliție, în vederea audierii, iar în urma probelor adunate împotriva lor, ei au fost conduși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Tot în noaptea de miercuri spre joi, polițiștii au fost sesizați că, pe strada Crimeea, din Valu lui Traian, alți indivizi dau o nouă lovitură. Modul de operare a fost relativ asemănător, doar că, atunci când polițiștii locali au ajuns la fața locului, cei trei au reușit să fugă. Ei au fost urmăriți, iar oamenii legii au reușit să-l prindă doar pe unul dintre indivizi, respectiv pe Ionuț Crăivan, de 28 de ani, din localitatea Lanurile. El a fost condus la sediul Poliției, unde au fost demarate cercetările în ceea ce-l privește. Celelalți doi suspecți au fost dați în urmărire, fiind doar o chestiune de timp până vor fi prinși.
Oricum, cercetările oamenilor legii au scos la iveală că grupul celor trei este vinovat de comiterea a nu mai puțin de cinci furturi din locuințe și o infracțiune de distrugere, toate comise în cursul aceleiași nopți. De asemenea, prejudiciul creat de indivizi se ridică la 10.000 de lei, spun polițiștii.
Cercetările continuă pentru a se stabili dacă aceiași indivizi se fac vinovați și de comiterea altor fărădelegi comise pe raza loca-lității.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2803 secunde