Cât de periculoase sunt lampioanele

525
Cât de periculoase sunt lampioanele - catdepericuloasetrafuri2-1401899643.jpg

Articole recomandate

Baloane construite din hârtie și un suport de lemn sau metalic, lampioanele reprezintă ultima fiță în materie de distracție. Încântă ochii și sunt folosite, mai nou, pentru marcarea evenimentelor importante: nunți, botezuri sau simple chindii. Petrecăreții uită însă că distracția lor poate fi deosebit de periculoasă.

În ciuda faptului că lansarea lampioanelor cu ocazia diferitelor evenimente este o activitate nereglementată legal, în sensul prevenirii incidentelor/accidentelor neplăcute, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea vă recomandă respectarea unui set de măsuri.

"Lampioanele vor fi lansate numai în spații exterioare deschise, largi, la distanță mare de arbori, linii de alimentare cu energie electrică, construcții sau alte zone potențial a fi puse în pericol. Nu este permisă lansarea lampioanelor la o distanță mai mică de zece kilometri de orice aeroport sau cale rutieră circulată, lumina acestora putând fi interpretată ca un semnal luminos ce poate deruta ori distrage atenția piloților sau conducătorilor auto. Lansarea se va face numai în condiții meteo favorabile (fără vânt). De asemenea, precizăm că persoanele fizice și juridice răspund, potrivit legii, de stabilirea și aplicarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, precum și de consecințele producerii incendiilor", precizează reprezentanții ISU Dobrogea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4747 secunde