Video CATASTROFĂ NAVALĂ ÎN PORTUL MIDIA! O navă plină cu animale se scufundă, în aceste momente

32604

Articole de la același autor

UPDATE - S-a întrunit ședința comitetului județean pentru situații de urgență și se stabilesc măsurile care vor fi luate pentru a evacua animalele vii, ulterior cele decedate.


UPDATE - Două nave ale Gărzii de Coastă, MAI 3003 și MAI 1101, participă, în cooperare cu o ambarcațiune tip bombard, aparținând ISU Dobrogea, la recuperarea și transportarea animalelor la mal.


Citește și VIDEO. Catastrofă navală în Portul Midia. Anunț de ultim moment despre animalele de la bord



UPDATE - Nava livestock carrier (pentru transportul animalelor) "Queen Hind" plecat din Tripoli (Libia) pe 14 noiembrie 2019 și a sosit în portul Constanța, zona Midia, pe 23 noiembrie la ora 8,59. 


A încărcat 700 tone de animale vii (berbecuți) și, în dimineața de 24 noiembrie a ridicat ancora. S-a îndreptat spre ieșirea din port având pilot la bord. În momentul în care a ajuns în dreptul șantierului naval de la Midia, din cauze pe care nu le cunoaștem la acest moment, vasul s-a răsturnat. Teoretic este posibil ca accidentul să se fi produs dintr-o eroare de încărcare ori de balastare sau în urma pătrunderii apei din cine știe ce motive. Din informațiile obținute până în acest moment, echipajul și pilotul au fost salvați.

Nava "Queen Hind" (IMO: 7920675) are capacitatea de 2.113 tdw, lungimea de 84,51 metri și lățimea de 13,5 metri, un pescaj 6,1 m și atinge viteza de 9,1 – 14,6 noduri. Este o navă bătrână, cu vârsta de 39 de ani (a fost construită în 1980). Este înregistrată sub pavilion Palau. Acesta a fost inclus de Paris Memorandum, în anul 2018, în "lista neagră" a shipping-ului internațional, la categoria "mare risc".

Nava a mai vizitat portul Midia și cu alte ocazii. Din istoricul ei rezultă că, în ultimii doi ani, a mai făcut escale pe: 25 august 2019, 23 iunie 2018 și 17 martie 2018.

UPDATE - Ce spune IPJ Constanța

"Avem un apel 112 cu privire la faptul că, în Portul Midia, la cheul de nord, o navă sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat pe o parte.

Un membru de echipaj a căzut peste bord, acesta fiind salvat, în prezent i se acordă îngrijiri medicale.

Restul echipajului de pe navă a fost adus în siguranță la mal.

Facem mențiunea că manevrele în port nu au fost afectate."

UPDATE - Ce spune ISU Constanța

"Este vorba despre aproximativ 14 mii oi, dar și cu 22 de persoane membre ale echipajului, care s-a răsturnat în portul Midia Năvodari.

Imediat au fost trimise la fata locului o ambulanta saj, o autospecială și container multi risc, o ambarcațiune. Din primele informații toți membrii echipajului au fost salvati. Acțiunea este în dinamica, la finalizarea acesteia vom reveni cu amănunte.

O persoană este în șoc hipotermic, este preluată de SAJ și transportată la spital."


UPDATE - Nava se numește Queen Hind, înregistrată sub pavilion Palau.

UPDATE - Alertă în Portul Midia. O navă încărcată cu animale se scufundă, în aceste momente. Vom reveni cu amănunte.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8722 secunde