Câți ani de închisoare riscă Robert Turcescu după deconspirarea ca ofițer acoperit

429
Câți ani de închisoare riscă Robert Turcescu după deconspirarea ca ofițer acoperit - robertturcescu3-1411367656.jpg

Articole recomandate

Robert Turcescu a recunoscut că a fost locotenent-colonel sub acoperire. Jurnalistul a făcut această "mărturisire și spovedanie" pe blogul său și a confirmat într-o emisiune TV la B1 autenticitatea documentelor postate pe blog.

Autodenunțul făcut duminică l-ar putea costa chiar ani de libertate pe jurnalist, pentru că legea prevede sancțiuni dure pentru persoanele care divulgă informații secrete sau nepublice, scrie realitatea.net.

"Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti", a scris ROBERT TURCESCU pe blog, iar în emisiunea de la B1TV a completat: "Mă supun judecătorilor adevărați care vor judeca cu dreaptă măsură ceea ce s-a întâmplat (...) Nu știu dacă sunt vinovat sau nu".

Noul Cod Penal prevede, la capitolul care face referire la infracțiunile de serviciu, sancțiuni dure pentru persoanele care divulgă informații secrete sau nepublice, scrie DC News.

1) Divulgarea, fără drept, a unor informații secrete de stat, de către cel care le cunoaște datorită atribuțiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevăzute în art. 176, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.(2) Deținerea, fără drept, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce conține informații secrete de stat, dacă poate afecta activitatea uneia dintre persoanele juridice prevăzute în art. 176, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Martie 2013
Stire din Monden : Robert Turcescu  se simte discriminat
Pagina a fost generata in 0.4878 secunde