Câți candidați sunt în cursa pentru posturile de judecători și procurori

197

Articole de la același autor

Potrivit Institutului Național al Magistraturii, la concursul sau examenul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă acestea s-au înscris mai puțini candidați decât locurile scoase la concurs. 

Decizia de a organiza concursul sau examenul s-a luat pentru ocuparea a 118 funcții vacante de președinte și vicepreședinte de la curțile de apel, tribunale, tribunale specializate și judecătorii, precum și a unui număr de 99 de funcții vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror și prim procuror adjunct de la parchetele de pe lângă curțile de apel, tribunal și judecătorii.

Pentru judecători, funcțiile de conducere scoase la concurs sunt la Curtea de Apel Constanța, patru posturi, în timp ce pentru procurori, concursul s-a organizat pentru cinci funcții de conducere la parchete.

Până în ultima zi de înscriere în concurs, la aceste funcții au aplicat 115 judecători, dintre care au fost admiși 113, și 59 de procurori, fiind admiși toți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Lovit pe trecerea de pietoni
Luni, 14 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Afaceri ilegale cu icre de Manciuria
Pagina a fost generata in 1.2648 secunde