Căutat de spanioli pentru exploatare sexuală

741
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au emis mandat de arestarea preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pentru Daniel Onicel, de 27 de ani, din Mangalia, ca urmare a demersurilor efectuate de autoritățile spaniole.
Pe numele tânărului, autoritățile judiciare de la Barcelona au emis, pe 16 noiembrie 2007, un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunilor de exploatare sexuală și participare la un grup criminal organizat.

Ieri, bărbatul a fost audiat de magistrații constănțeni și a declarat că este nevinovat și că vrea să se întoarcă în Spania, pentru a-și rezolva situația juridică.
"Am luat cunoștință de conținutul mandatului emis de autoritățile spaniole și sunt de acord cu extrădarea", a afirmat Daniel Onicel.
În prezent, tânărul nu a fost condamnat de instanțele din Spania, ci este doar urmărit penal, iar activitatea infracțională pe care se presupune că ar fi desfășurat-o a avut loc în anul 2006. El a declarat că a fost arestat o lună în Spania și eliberat apoi, cu condiția să nu părăsească țara. Cu toate acestea, Daniel Onicel a decis să se întoarcă în România.
"Aveam o problemă cu legea penală, unde puteam să vin decât acasă?", s-a justificat Onicel în fața magistraților constănțeni.
De altfel, el a afirmat că nu a avut interpret în momentul în care a semnat documentul în baza căruia a fost eliberat, așa că nu a știut ce prevede acesta. Din documentele puse la dispoziția judecătorilor, părinții tânărului se află și ei în Spania și îi trimit bani de acolo pentru a se întreține, dat fiind faptul că el nu are un loc de muncă stabil.
Daniel Onicel nu a vrut să atace în recurs decizia prin care s-a luat măsura arestării preventive împotriva lui. El urmează să fie pus la dispoziția autorităților judiciare spaniole.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1586 secunde