"Voia să-și ia mașină nouă"

Caz incredibil de corupție la Constanța. Șef de poliție, prins cu șpaga în mână

1881
14
Caz incredibil de corupție la Constanța. Șef de poliție, prins cu șpaga în mână - fondcumcereaunpolitistmita2-1403717897.jpg

Articole de la același autor

Un polițist constănțean a ajuns în atenția procurorilor și polițiștilor DGA după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită. Polițistul ceruse bani de la doi infractori pentru a-i "scăpa" de un dosar penal. Cazul este instrumentat de procurorul Teodor Niță din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. 


Totul a început în momentul în care Alexandru Cazacu și Viorel Cozmescu au pătruns, în martie 2013, în Oficiul Poștal Poarta Albă, de unde au furat mai multe cartele și o sumă de bani. Cei doi au fost acuzați de furt calificat, iar dosarul i-a fost repartizat spre instrumentare agentului șef principal Dragoș Marian Fătu, nimeni altul decât șeful postului de Poliție Poarta Albă. Pe 1 august 2013, polițistul a emis un referat de terminare a urmăririi penale, pe care l-a înaintat procurorului de caz de la Parchetul Judecătoriei Medgidia. Ulterior, pe 14 iunie 2014, procurorul a dispus schimbarea încadrării juridice, potrivit noului Cod Penal. Totodată, procurorul a dispus extinderea cercetărilor față de cei doi învinuiți și pentru un alt aspect constatat din studiul dosarului. Astfel, s-a observat că înainte de a da spargerea la Oficiul Poștal din Poarta Albă, cei doi indivizi intraseră într-un garaj al unui prieten, Ion Ursu, de la care au furat o șurubelniță și mai multe perechi de mănuși, pe care le-au folosit ulterior la spargerea dată. Totodată, pro-curorul a dispus continuarea cer-cetărilor, fiind reinvestit Dragoș Fătu. 


În mod normal, acesta trebuia să administreze declarațiile celor doi inculpați, dar trebuia să vorbească și cu victima, Ion Ursu, pentru a-l în-treba dacă depune plângere sau nu. 


I-a pus să semneze formulare de declarație în alb
Potrivit anchetatorilor, în loc să-și facă treaba, Dragoș Fătu a ales să procedeze în sens contrar. Astfel, polițistul a început să ceară de la cei doi denunțători bani pentru a nu-și face îndatoririle de serviciu. Concret, pe 12 iunie, polițistul l-a chemat pe Ion Ursu și l-a pus să semneze un formular de declarație în alb, act pe care urma să-l completeze la un moment pe care l-ar fi considerat oportun. De asemenea, le-a cerut celor doi denunțători, (inculpați în cauza lui), să semneze, tot în alb, câte o altă declarație necompletată, nedatată, angajându-se că va face acest lucru ulterior și va obține o renunțare la urmărire penală. Interesul respectivilor de a obține o astfel de soluție era evident, dar trebuie specificat faptul că Alexandru Cazacu se afla în cadrul unui termen de încercare din conținutul unei alte condamnări, riscând deci să execute o pedeapsă cumulată aritmetic. De asemenea, și Viorel Cozmescu are antecedente penale, calitate în care poate beneficia de un tratament judiciar sever în cazul trimiterii în judecată. 


Prins cu banii în mână 
Revenind la polițist, pe 24 iunie, acesta le-a cerut celor doi indivizi să se întâlnească, respectiv să îi aducă la sediul postului de poliție, la sfârșitul programului, suma de 600 euro, în contul cărora urma să finalizeze activitatea judiciară în sensul determinării obținerii unei soluții de netrimitere în judecată. 


Indivizii, însă, au anunțat Direcția Generală Anticorupție, moment în care polițiștii și procurorul de caz, Teodor Niță, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța, au înregistrat seriile bancnotelor ce urmau a-i fi date polițistului. Cei doi indivizi au primit tehnică de înregistrare, iar în jurul orelor 17.30 s-au deplasat la sediul postului de Poliție Poarta Albă, fiind organizat flagrantul. "Omul legii" a primit banii, le-a garantat celor doi că va rezolva situația, după care a plecat. A fost surprins de procuror în timp ce încuia ușa biroului, având chiar suma de bani primită drept mită în mână, la vedere.


Le dăduse și termen limită 
Anchetatorii au descoperit, prin mai multe probe, faptul că polițistul le dăduse celor doi chiar și un termen limită de aducere a banilor. Concret, din convorbirile telefonice ale celor doi indivizi rezultă faptul că termenul limită era stabilit pentru 24 iunie, iar polițistul "insistă și vrea cu orice preț banii". Apoi, unul dintre denunțători a vorbit chiar și cu partea vătămată - Ion Ursu - care i-a spus că el nu a formulat nicio plângere împotriva lor, iar polițistul vrea banii, probabil, "la vrăjeală". În discuția menționată, individul îi spunea victimei că polițistul chiar i-ar fi afirmat că ar pretinde banii în cauză să-i dea la procuror, însă victima i-a răspuns că nu crede asta, pentru că știa că polițistul dorea în realitate să-și ia mașină nouă și are nevoie de bani. Mai mult, polițistul le-a spus anchetatorilor că banii cu care a fost prins ieșind din clădire ar fi urmat să ajungă integral la victima Ion Ursu, în scopul achitării contravalorii mănușilor și a șurubelniței pentru a nu depune astfel plângere penală. 


La închiderea ediției, polițistul Dragoș Fătu se afla la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
suzi
26 iunie 2014
Mîța-n sac.

Prins cu mîța-n sac.

Rica
26 iunie 2014
Jalnic

Trebuia sa respecte legea dar el si-a respectat buzunarul.

Popa Lin
27 iunie 2014
Poliția, parchetul și justiția

eu cunosc multe din matrapalzâcuri dar nu e treaba mea! las ca să mănânce ei boierii! să crape de zor! problema e că s-au apucat să-mi fure din acoperișul casei părintești! judecători și procurori! normal că poliția execută ordinele! concomitent remarc o caracatiță mafiotă împotriva căreia nu întrevăd nici o șansă, dar cu mare satisfacție văd că există ac și de cojocul unora! când am să citesc de procurorulabagiu, de judele burtescu Ionț Alexandru, de Ivan Daniela și alții?! pe cine are în spate Ivan asta?

Popa Lin
27 iunie 2014
Poliția, parchetul și justiția

cum se vede de la mine: de la mine se vede cum poliția se solidarizează cu faptele mârșave ale magistraților! când vreodată poliția din România își va apleca urechea la doleanțele mele? mai știți când mi s-a dat cu ranga în cap? și am fost inclusiv la Județeană!? nu ați schițat nici măcar un gest ca să cercetați faptele! a rămas că m-am repezit eu ca berbecele cu fruntea într-un par de ciment! dar ce ce eram pălit la ceafă? pesemne m-am repezit ca racul! am 100 de acuzații grave de adus! cine comunică cu mine? nimeni!

Popa Lin
27 iunie 2014
Dragoș Fătu

nu mă bag eu în ce făcea Fătu! nu e treaba mea! chiar dacă ȘTIU MULTE! CE MĂ DOARE PE MINE? acum peste 10 ani Fătu trecea nestingherit din grădina vecinului meu Badea în grădina mea. că nu exista nici un gard între noi pe aproape 100 de metri. peste 5 ani vecinul Badea se adresa Judecătoriei Medgidia solicitând ca să îi fie emise acte de proprietate pentru terenul pe care îl poseda de facto, dar pentru care nu plătise nici un leu! Badea a prezentat n minciuni, cum că el a cumpărat, cum că e pace între noi, cum că există gard de beton între noi DECI PROCES UZUCAPiNUE pentru care nu erau îndeplinite condițiile legale! că era cearttă de 50 de ani și nu era gard! treaba a fost aranjată (la sfaturile primite de la Mihon Corneliu și David Ion) s-a mers pe ușa din spate la Judecătorie la Ivan Daniela cu șpaga și alte hârtii emise aiurea de Mihon și David. au fost și doi martori mincinoși ce nu avea habar că nu călcaseră în curțile noastre! imediat Ivan a emis sentința unde atribuia vecinului Badea cu 1000 de metri p mai mult decât scrie la dosar în certificatul fiscal! desigir Ivan menționează că emite pe baza la Certificatul fiscal! mai sunt 10 minciuni doar pe pagina 2 a sentinței! ni mai scriu că scriu degeaba! doar scriu de 5 ani! am scris 10 mii de pagini! vream să zic de Fătu! cum cunoștea el că nu a exista gard!

Popa Lin
27 iunie 2014
ziarul Cuget Liber

de 3 ori am fost la Cuget Liber ca să vă arăt (pe bază de documente) ce comportament au magistrații din Constanța! așa e că nu aveți curaj să scrieți nimic de ei?

Popa Lin
28 iunie 2014
hoție

mii de tone de fier. conducte prin care circula apa, rămase de pe vremea împușcatului. de exemplu cea ce pleca de la Liceul Poarta Albă și băga apa potabilă la Constanța. Ar fi trebuit să fie valorificată de cei abilitați. era furată de gașca de la Orașu Nou. Polițistul D. primea și el bani de la hoți. polițistul F dirija circulația la Orașu Nou când hoții furau vana mea de 5 tone! șeful meu Albu mă beștelea de zor că de ce nu mă opun eu hoților DEȘI NICIODATĂ ASTA NU A FOST TREABA MEA! hoții mă amenințau cu bătaia dacă îi deranjez!

complicitate
28 iunie 2014
Poliția, parchetul și justiția

eu pe procurori și pe judecători am necaz! ei sunt satanele pentru mine! judele a emis porcăria! procurorulabagiu și alții s-au solidarizat cu mizeria aia! procurorul Constantinescu Dan a trasat sarcină polițistului Fătu Dragoș ca să cerceteze cum a fost! sigur că i-a dat și indicație ce să constate!!!doar nu era să constate Fătu că judele a fost un porc! așa că Fătu a constatat ALTCEVA DECÂT ȘTIA FĂTU CĂ ESTE! nu asta e singura porcărie făcută de Fătu atunci! deci făcea porcărie la ordinul procurorului Constantinescu!

Popa Lin
28 iunie 2014
Poliția, parchetul și justiția

TOT CE SCRIU EU AICI E PE BAZĂ DE DOCUMENTE! AM POSTAT ȘI PE DIFERITE BLOGURI CEEA CE AM DE ZIS! CHESTII DEMNE DE PANA LUI KAFKA SAU GEORGE ORWELL lucruri de neconceput pentru timpul și spațiul istoric în care trăim!

Popa Lin
28 iunie 2014
Poliția, parchetul și justiția

eu înjur de zor pe procurorul Nițu! pentru că i-am trimis un memoriu foarte consistent și nu mi-a trimis nici un răspuns! sigur că e vorba de alt procuror! dar când vreodată am primit eu un răspuns de la procurorii din România? am primit doar porcării! eu informez clar pe bază de dovezi și primesc câteva rânduri laconice și sunt informat că vor da la tomberon ceea ce le mai trimit ulterior! cicî așa zice legea! mănâncă din ăla! legea zice că dacă mi-au răspuns la ceea ce am spus eu, nu mai trebuie ca să-mi răspundă din nou! adică eu am trimis jalbă, uitați domnule ăsta mi-a dat cu piatra în cap, deci despre asta trebuia să comunicăm! în cel mai fericit caz mi se spune că nu am dreptate! cum adică? sau mi se spune că eu sunt vinovat? cum adică? de ce nu am stat să-mi deie mai bine cu piatra? aha! și de aia am fost amendat de procurorulabagiu de la Parchetul Medgidia!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5348 secunde