CAZ REAL! S-a înregistrat primul caz de psihoză din cauza Brexitului!

211
CAZ REAL! S-a înregistrat primul caz de psihoză din cauza Brexitului! - brexit2960x645-1569920680.jpg
Schimbările politice majore pot afecta grav sănătatea mintală, a avertizat un medic britanic, la prezentarea primului caz înregistrat de psihoză declanșată de Brexit.


Pacientul, un bărbat trecut de 40 de ani, a început să aibă halucinații și sănătatea sa mintală s-a deteriorat rapid la scurt timp după rezultatele referendumului privind Brexit din vara lui 2016. A devenit tot mai îngrijorat de incidente rasiste și, după ce a fost internat la psihiatrie, a declarat că îi este rușine că e britanic.

Soția sa a relatat că, după referendum, bărbatul a început să petreacă mai mult timp pe social media, nu mai putea să doarmă, credea că este spionat și că discuțiile de la radio îl vizează direct pe el, a spus medicul său, Mohammad Zia Ul Haq Katshu.

Pacientul a fost diagnosticat cu un sindrom psihotic apropiat de schizofrenie, o categorie de "tulburare psihotică acută și tranzitorie", primul astfel de caz considerat că a fost declanșat de Brexit.


Boala este caracterizată printr-o apariție bruscă a simptomelor și recuperarea completă este posibilă în trei luni. Britanicul din cazul prezentat și-a revenit complet la circa două săptămâni de la internare, în urma tratamentului cu un antipsihotic.

Cu toate că trecuse printr-un episod similar cu 13 ani în urmă, din cauza stresului de la muncă, în familia sa nu au existat cazuri de probleme mintale, nu avea probleme cu alcoolul și nici probleme de sănătate fizică, menționează PA.

Dr. Katshu avertizează, într-un articol publicat în British Medical Journal, că evenimentele politice pot acționa ca "factori de stres psihologic major".

Studii anterioare au arătat că preocupările legate de viitor după alegerile prezidențiale din SUA din 2016 și după referendumul cu privire la Brexit au reprezentat elemente majore de stres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5974 secunde