CAZUL PORTUL / Comisarul șef Pătrașcu vindea informații contra chinezisme

759

Articole de la același autor

De asemenea, în lunile iunie și septembrie 2010, Adrian Sorin Pătrașcu, ofițer de poliție, comandantul "Grupului de nave" Constanța din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), ar fi pus la dispoziția cetățeanului chinez Ning Guo și a comisionarului vamal Valentin Țiripan, asociat la SC Container Clearance Services SRL, informații confidențiale deținute în virtutea atribuțiilor de serviciu și de natură să le protejeze acestora afacerile necurate. În schimbul acestor informații, polițistul de frontieră a primit mărfuri importate din China și băuturi alcoolice.
În perioada respectivă, comisionarii vamali Aurelian Cătălin Pilcă, Dragoș Iulian Tudoran, Valentin Țiripan (personal sau împreună cu Mihai Ciobanu, intermediar vamal), Sorin Budăi, Marian-Ionuț Iordănescu și Corneliu Păun au avut rolul de a intermedia darea și luarea de mită între funcționarii publici cu atribuții de control din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud Agigea și beneficiarii acestor activități de introducere în țară de mărfuri în mod ilegal (cum ar fi inculpații Laurențiu Catargiu, Marin Dodu, Ali Amer, Zhang Quing, Mohamad Rouchdi).
Propunerea de arestare formulată de procurori pe numele celor 29 de persoane reținute în acest dosar a început să se judece ieri, la ora 16. Aseară, la închiderea ediției, magistrații încă nu luaseră o decizie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6289 secunde