Ce amenzi au primit șoferii "microbuzelor-conservă" de călători

2119
10
Ce amenzi au primit șoferii
Aproape 100 de șoferi constănțeni de microbuze și autobuze au fost amendați, în municipiul Constanța, de polițiștii rutieri, într-o acțiune desfășurată la nivel național. Șapte șoferi au rămas fără certificatul de înmatriculare, iar 97 au fost amendați pentru că transportau prea multe persoane. 


Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că în mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța călătorii sunt înghesuiți mai rău ca sardelele. 
Cetățenii consideră că este vina patronilor de firme de transport în comun, pentru că, la orele de vârf, microbuzele circulă foarte greu și nu pot prinde loc, astfel că de multe ori întârzie la serviciu. Pe de altă parte, polițiștii constănțeni consideră că vina este în totalitate a șoferilor, care, pentru profit, înghesuie cât mai multe persoane la o cursă. 
"Activitatea a vizat transportul public de persoane și a avut ca scop principal reducerea riscului rutier. 25 de polițiști au fost prezenți în stradă în fiecare zi", afirmă Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere. 
Potrivit polițiștilor, controalele au urmărit respectarea capacității de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, urmărirea stării psihice și fizice a conducătorilor auto și existența licenței de transport. Totodată, s-au avut în vedere certificatul de competență profesională, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, deținerea și valabilitatea asigurării de răspundere civilă auto și achitarea taxei de utilizare a drumului național. 


Cauza frecventă? Surplus de pasageri 
Polițiștii constănțeni au "oferit", pe parcursul acțiunii, 97 de amenzi șoferilor care nu au respectat regulile. 
"Cele mai frecvente cauze ale amenzilor au fost, în primul rând, surplusul de pasageri din microbuze sau autobuze, dar și nefolosirea centurii de siguranță de către șofer", precizează purtătorul de cuvânt. 
De asemenea, oamenii legii au reținut șapte certificate de înmatriculare, pentru că șoferii de pe microbuze conduceau deși nu aveau toate actele în regulă. 
"Au fost reținute șapte certificate de înmatriculare pentru diverse nereguli. Principalele nereguli au fost lipsa inspecției tehnice periodice, dar și defecțiuni tehnice ale autovehiculului", spune Cristina Vasile. 


Comentează știrea

Black
1 februarie 2013
Aiureli

Acest gen de "transport în comun" privat ar trebui desființat. Marea majoritate a celor care îl folosesc sunt cei cărora le este lene să se ducă într-o stație RATC și preferă să stea la bordură ca să dea din mâini. Microbul oprește chiar dacă există indicator de oprire interzisă (vede cineva?), uneori chiar și de 2-3 ori pe suta de metri blocând banda de circulație (vede cineva?). Au afiș la spate, scrie "Atenție, opriri dese, depășiți". Este o bătaie de joc. Cei de la RATC se plâng că nu sunt fonduri pentru regie ... Aici sunt fondurile voastre fraierilor, în microbuzele altora. Vax!

mine
1 februarie 2013
aiureli

microbuzele circula mai bine decat autobuzele, sunt mai ieftine si nu sunt pline cu tigani si pensionari care au abonamente gratuite. Asa ca fiecare circula cu ce vrea....isi asuma ...

CALATOR
1 februarie 2013
DESFINTATI MICROBUZELE

DACA R.A.T.C.-ul ar reintroduce liniile de autobuze 23 si 22 pana la Navodari si Ovidiu- Lumina directorul COICIU nu s-ar mai lamenta ca regia e falimentara !...

nna
1 februarie 2013
ratc

Sa se reia cursele spre localitatile ,mangalia,eforie techirghiol...etcsi sa fie concurenta reala ,nu pe spaga,si sa vada conducerea ratc ca pot fi rentabili

Ignat Daniel
1 februarie 2013
Politie nevigilenta sau complice?!

Sunt posesor de autoturism, locuiesc langa scoala 16, vizavi de fostul Abator si zilnic microbuzele care pleaca de la gara spre Eforie/Techirghiol merg efectiv cu viteza de 10-15 km la ora!...incurcand traficul! Sunt zone unde banda unu e ocupata si ei merg ca melcul pe banda doi formand nepasatori coada in spatele lor! Degeaba ii mai claxonam, ii doare-n cot! Codul rutier spune clar ca nu ai voie sa circuli cu mai putin de 10 km sub viteza minima legala, decat in situatii speciale (defectiuni tehnice, inmormantare) ! POLITIA RUTIERA DE CE OARE INCHIDE OCHII DE ANI DE ZILE LA ACESTE ABATERI ?!?

calatorii
1 februarie 2013
calatorii

Aceasta a fost o actiune desfasurata la nivel national. De ce nu exista astfel de actiuni periodice si la nivel local??? Defectiunile tehnice la microbuze au aparut ieri??? Nici o usa nu se inchide bine, scartaie si scrisneste din toate piesele aproape orice microbuz. Vara tin geamurile deschise si e un curent de nedescris chiar daca sunt si copii in el. Nu le pasa, soferii sunt indiferenti, increzuti, daca le spui ceva se supara si comenteaza. Cei de pe autocarele care merg spre valu lui traian nu se uita aproape niciodata in oglinda ca sa deschida si usa din spate cand se coboara si pe acolo. Si un lucru pe care nu-l fac: nu afiseaza ruta pe care circula si pe geamul lateral sau pe cel din spate, inchipuindu-si ca toata lumea se urca numai de la cap. Daca vi din lateral sau alergi sa-l prinzi efectiv nu sti in ce te-ai urcat.

Strumful rosu
1 februarie 2013
De la Ceausescu incoace

De cand exista transportul la noi,vehiculele,indiferent de tip sunt mizerabile,mai mereu defecte,cu soferi de toata rusinea. Nici oamenii nu s-au schimbat,adica tot imputiti se urca in masini sau trenuri,toto ghioalbe care se inghesuie sa ajunga la munca unde fenteaza munca,fiecare tot cu pretentia ca ceilalti,nu el sa fie civilizati. Toti sunt nemultumiti si nimeni nu se comporta altfel decat pana acum.

mal du mer
1 februarie 2013
na na

Si-a adus politziaaa dom'le aminte ca sunt nereguli.. ce bine, acu 2 ani cand la IASI un tampit de sofer numara banii pe linia de tren si a spulbert 18 insi...tot asa si-a adus aminte MILITIA asta nenorocita si s-au pus pe controale. 3 - 4 zile, aia cu nereguli abia si-au luat liber zilele alea, ca s-a aflat ca vor fi controale (cred) . Lasand asta la o parte e totusi un lucru bun ca ii controleaza, ar trebui de 10 ori mai des ...referitor la antescriitorul de mai sus... : alfa ca romanii , orasenizati foartat acu 30 de ani tot instictul de fantana il au. Asta e. Suntem needucati, cam 80%..adica suficient cat sa fie mizerie de la usa apartamentului ...oriunde. Scuipam pe jos, aruncam mucu de tzigara cat mai jmekereste, iesim din fostele spatii verzi cu masina pline rotile de noroi..le imprastiem pe strazi. ETC ...made in RUMANIA !

Nae
1 februarie 2013
Sa vedem si partea buna

Daca nu erau microbuzele astea vai mama lor, multa lume ar fi platit dublu sau chiar triplu pe RATC pentru ca de multe ori trebuie sa bagi 2 bilete care acestea sunt mai scumpe decat maxitaxi, sau de ex unul din km5 sau p6 nu poate ajunge nicaieri in oras fara a baga minim 2 bilete, acum ce sa faca oamenii sa nu mai munceasca sau copii sa nu se mai duca la scoala, abonamentele sunt scumpe la RATC in comparatie cu serviciile, toti hotzii de buzunare activeaza pe RATC si toata lumea o stie. Maxi este ieftin si prost dar te duce unde ai nevoie fara sa iti fure nimeni telefonu sau portofelul.

Un navetist
7 februarie 2013
ruta Constanta Basarabi

Ar trebui facute controale cat mai dese si pe rutele exterioare precum ce Cta, Valu , Basarabi, in care dimineata esti inghesuit intr-un microbuz se max. 19 locuri in jur de 45 persoane. Nu este deajuns ca circuli in conditiile astea, cei care au abonamente platite cu o luna inaintea calatoriei facute sunt tratati de catre scarbele de soferi ca ultimii oameni. Bineinteles ca cei ce platesc numerar nu primesc bilet sa aiba ei de unde sa-si traga spaga! Sa le dea Domnul numai controale si amenzi sa-i usture pielea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1281 secunde