Ce facem dacă ne-a blocat viscolul în trafic

146
Ce facem dacă ne-a blocat viscolul în trafic - viscolblocatintrafic-1420382773.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care se pregătesc să plece la munte zilele acestea trebuie să fie atenți la pericolele care îi pândesc în caz de vreme rea. Dacă alegeți să plecați la drum prin țară, trebuie să știți că există anumite lucruri de care nu trebuie să vă lipsiți pentru că, în cazul blocării în viscol sau zăpadă, vă pot salva viața. 


Nu vă aventurați să plecați cu mașina decât dacă v-ați pregătit-o corespunzător. Astfel, acumulatorul și sistemul de aprindere trebuie să fie în stare foarte bună, iar bornele bateriei - curățate. Asigurați-vă că antigelul este corespunzător pentru a evita înghețarea instalațiilor, că sistemul de încălzire și dezghețare funcționează eficient. Verificați sistemul de funcțio-nare a ștergătoarelor de parbriz și asigurați lichid de curățare pentru temperaturi scăzute. De asemenea, verificați funcționarea farurilor și a luminilor de avarie și verificați nivelul și densitatea uleiului. Uleiurile grele coagulează mai mult la temperaturi joase și nu sunt la fel de lubrifiante. Dotați-vă cu lanțuri antiderapante. 


Atârnați o bucată de pânză pe antena radio 
Dacă viscolul vă blochează în trafic, în afara localităților, trageți neapărat pe dreapta. Porniți luminile de avarie și atârnați o bucată de pânză de culori stridente de antena radio sau la geam. Sunați la numărul de urgență 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în mașină până ce forțele de intervenție vin să vă salveze. Nu părăsiți mașina dacă nu vedeți în apropiere o clădire în care ați putea să vă adăpostiți. Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ zece minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Când motorul funcționează, deschideți ușor o fereastră pentru ventilație. Aceasta vă va proteja împotriva inhalării monoxidului de carbon. Curățați periodic zăpada de pe țeava de eșapament. Mișcați-vă pentru a menține organismul cald, evitând extenuarea.


O persoană trebuie să fie trează în orice moment pentru a vedea echipajele de intervenție. De asemenea, consumați lichide pentru evitarea deshidratării și aveți grijă să nu epuizați bateria autoturismului, aceasta fiind necesară la menținerea în funcțiune a luminilor, căldurii și radioului. În plus, porniți lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să vă localizeze. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3829 secunde