Ce li se pregătește tinerilor care vin la Vama Veche să se drogheze

464
1
Ce li se pregătește tinerilor care vin la Vama Veche să se drogheze - fantidroguri-1375387965.jpg

Articole de la același autor

Vama Veche este recunoscută pentru atracția pe care o reprezintă pentru consumatorii de droguri. Tocmai de aceea, a fost și stațiunea aleasă pentru derularea campaniei de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, intitulată sugestiv "Fără riscuri în plus!".

"Vama Veche este cunoscută pentru atmosfera sa, care atrage un număr mare de tineri, creându-se astfel condițiile unui consum riscant de droguri legale și ilegale", recunosc specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog. De altfel, numai în ultimul sfârșit de săptămână (27 - 28 iulie) jandarmii care patrulează pe plaja din stațiune au surprins patru turiști, cu vârste cuprinse între 21 și 48 de ani, în momentul în care se drogau, în preajma teraselor.

Drept pentru care, Vama Veche a fost alegerea Agenției Naționale Antidrog și a Asociației Carusel, pentru desfășurarea campaniei de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri "Fără riscuri în plus!", lansată ieri. Este a șaptea campanie de acest gen desfășurată pe litoralul românesc și a patra în Vama Veche.

Astfel, în perioada 1 - 31 august, pe plajă, în sectorul pavilionului de salvamari va fi instalat un cort unde vor putea fi găsiți medici, psihologi, asistenți sociali și juriști. Aceștia vor oferi informații și consiliere turiștilor, se va putea face schimb de seringi și li se vor distribui, de asemenea, prezervative. De asemenea, membrii celor două instituții vor distribui, atât pe plajă, cât și pe la terase, pliante cu informații despre pericolele ce le aduce consumul de droguri.

Se impune subliniat că ultimele studii arată o creștere a prevalenței HIV/SIDA în rândul consumatorilor de droguri din țara noastră.

"Dacă în anii 2007-2009 procentul de consumatori de droguri injectabile din totalul persoanelor nou infectate cu HIV era în jur de 1%, acesta a crescut la 3 % în 2010, la 18% în 2011 și la 31% în 2012", au subliniat reprezentanții ANA.

Comentează știrea

Verde imparat
2 august 2013
lol

dupa titlu, am crezut ca li se pregatesc pliculete si locuri special amenajate cu muzica dubstep....

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Stire din Eveniment : A vrut să se răcorească cu…droguri
Pagina a fost generata in 0.5039 secunde