Ce s-a întâmplat cu cei 5.000 de euro găsiți de un preot, în timpul vizitei Papei

292
Ce s-a întâmplat cu cei 5.000 de euro găsiți de un preot, în timpul vizitei Papei - euro-1565015880.jpg

Articole recomandate

Cei 5.000 de euro găsiți de un preot greco-catolic în 2 iunie, în perioada evenimentelor publice prilejuite de vizita papei Francisc la Blaj, nu au fost revendicați, deși au trecut câteva luni.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, comisar șef Luminița Prodan, a declarat luni că plicul cu 5.000 de euro pierdut pe Câmpia Libertății, în zona toaletelor amplasate în sectorul VIP, nu a fost revendicat, deocamdată, de către proprietar, informează Agerpres.


Plicul cu bani poate fi revendicat de la Poliția Municipiului Blaj, acolo unde a fost depus în custodie și unde trebuie păstrat timp de șase luni.


Pe perioada derulării evenimentelor publice prilejuite de vizita Papei Francisc la Blaj, un preot a a găsit un plic cu 5.000 de euro. Plicul era căzut jos, pe podea, într-una din toaletele amplasate în sectorul VIP. Preotul a predat plicul cu bani polițiștilor. Ținând cont de zona în care a fost găsit plicul, păgubașul este un bărbat.


Pe Câmpia Libertății din Blaj au fost prezenți, atunci, peste 100.000 de oameni, dintre care câteva mii în sectorul VIP.


Potrivit Codului Civil, articolul 945, dacă bunul ori prețul nu este pretins de proprietarul originar, el va fi considerat lucru fără stăpân și remis găsitorului pe bază de proces-verbal. În acest caz, găsitorul dobândește dreptul de proprietate prin ocupațiune. Dacă găsitorul refuză să preia bunul sau prețul, acesta revine comunei, orașului sau municipiului pe teritoriul căruia a fost găsit și intră în domeniul privat al acestuia.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5584 secunde