Ce secrete se ascund sub uniformele "mascaților"

5687
4

Articole de la același autor

Polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale (SAS) Constanța sunt cei care intervin la cele mai periculoase misiuni. Au de-a face cu infractori violenți, bolnavi psihic, drogați, în general persoane periculoase, care ar face orice pentru a scăpa din ghearele legii. De aceea, pătrunderile "mascaților" se desfășoară, în unele cazuri, în forță. Însă ce se ascunde sub uniformele bine "sigilate" ale polițiștilor SAS Constanța?

Cagule, uniformă și înarmați - "mascații" constănțeni au obligația de a asigura ordinea în cazul unei percheziții, de a se asigura că misiunea decurge fără probleme, iar infractorii căutați sunt găsiți și imobilizați în câteva secunde. Cele mai grele misiuni, spun ei, sunt cele la care participă împreună cu ofițerii de poliție judiciară.

"Avem și misiuni care presupun descinderi sau percheziții. În general, cele mai dificile misiuni sunt cele la care participăm împreună cu Serviciul Investigații Criminale sau cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și presupun identificarea, imobilizarea, prinderea unor urmăriți, a unor persoane violente sau aflate sub influența substanțelor interzise, bolnavi psihic sau cu boli contagioase. Am avut astfel de cazuri. De aceea, informațiile pe care le avem și acuratețea lor sunt determinante în ceea ce înseamnă succesul misiunii respective. Până acum, toate misiunile s-au desfășurat foarte bine", a precizat comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Serviciului Acțiuni Speciale Constanța.Oamenii, obișnuiți cu prezența "mascaților"?


Polițiștii SAS sunt "în prima linie" când vine vorba despre violență și situații periculoase. Însă vă puteți obișnui cu prezența lor?

"Nu știu în ce măsură te poți obișnui cu polițiștii SAS, pentru că tipurile de misiuni în care noi suntem angrenați sunt cele mai periculoase, astfel că numărul lor nu este atât de mare ca să se creeze o obișnuință pentru cei din județul Constanța. În ceea ce-i privește pe cei care încalcă legea, da, aceia trebuie să se teamă. Și se tem! În ceea ce privește aplicarea legii, nu există negociere. Intervenția se face astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru polițiști, pentru cei care participă la misiunea respectivă și reduc la minim și riscul pentru ei, de vătămare corporală. Dar asta nu înseamnă că dacă va exista un risc noi vom ezita. Ca să tragem o concluzie, oamenii obișnuiți nu trebuie să se teamă. Noi desfășurăm o activitate în slujba și pentru cetățeni. Ceilalți, cei care trec bariera dincolo de lege, aceia au și respect și au și teamă. Doza... ei o știu!", mărturisește comisarul șef Dogaru.Bine pregătiți fizic, psihic și tactic


Deși multe persoane ar putea crede că această meserie este una simplă, iar polițiștii SAS sunt doar luptători plini de mușchi, iată că realitatea este departe. De fapt, "mascații" sunt cei mai bine pregătiți, însă nu doar din punct de vedere fizic, ci și psihic și tactic. O meserie pe care nu o poate face oricine.

"În spatele uniformelor se ascund oameni, care sunt foarte bine pregătiți și care se antrenează zilnic, atât fizic, cât și psihic și tactic. Nu cantitatea de mușchi este cea care contează, ci contează pregătirea. Eu vă asigur că toți polițiștii de aici își duc la îndeplinire misiunile cu succes. De altfel, și când se face selecția lor, sunt anumite probe pe care nu oricine poate să le îndeplinească. Avem și un luptător de 48 de ani, care vă asigur că face față mai bine decât cei de 20 de ani", conchide șeful SAS Constanța. 


În ediția de mâine a ziarului nostru, puteți citi despre modul în care se pătrunde într-o locuință, cum sunt percheziționate persoanele și ce îndatoriri au "mascații". 


Comentează știrea

Maria
9 februarie 2015
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru

Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

dana
9 februarie 2015
incearca!

Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

v
11 februarie 2015
v

un ospatar?

RODICA
12 februarie 2015
numai aici este cea mai buna oferta de lucru!

Numai aici este cea mai buna oferta de lucru! Oferta noastra este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4829 secunde